úterý 4. října 2016

Rozmnozovani maliny

Daří se mu na slunném, nevětrném stanovišti s kyselejší, vlhčí, odplevelenou půdou s kvalitním humusem. Nejvhodnějším obdobím pro sázení . Maliník se množí odnožováním ze spících pupenů na kořenovém krčku a na kořenech. K rozmnožováním malin se obvykle . V praxi rozmnožujeme maliník kořenovými odnožemi, kořenovými řízky a dělením keřů, u maliníku ostružiníkového hříženci a vrcholkovými . Já teda nevím, ale prut, který vyrost letos, neplodil? Já mam malin kupu, a řekl bych, že všechny na prutech, které . Ostružiník maliník – pedie cs. Maliny jsou obvykle množeny z výmladků a od kořenových řízků.


Tyto dva způsoby množení jsou ve skutečnosti skoro . Pěstování malin, Stříhání malin, Jak na rozmnožování vinné révy řízky, Sova pálená, Vrba jíva,. KDY A JAK SE ROZMNOŽUJI MALINY A OSTRUŽINY? Maliny a ostružiny se těší oblibě už věky, jak dokládají archeologické nálezy. Díky šlechtění můžete pěstovat maliny různých barev, ostružiny bez trnů a….


Maliník, ostružiník i malinoostružník se množí . U maliníků je velmi jednoduché množení, jednoduše stačí na podzim vzít odnož. Pro správný růst keře je nutné pravidelně omlazovat porost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky