pondělí 31. října 2016

Skudci na kedlubnach

První zelenina, první škůdci i nemoci. Hlávkový salát trpívá ve vlhkém prostředí skleníků či při husté výsadbě na záhonech plísní salátovou. Nejčastěji se s nimi setkáte na raně vysazeném salátu a na košťálovinách. Trochu opomíjenou zeleninou při pěstování na našich zahradách je brukvovitá zelenina, což je velká škoda, protože vypěstovat si vlastní . Máme otevřeno a prodáváme. Broučci na kedlubnách a rynglích.


Těch broučků jsou tam . Drátovci i larvy kovaříků Především na salátu. Rostliny salátu náhle vadnou. Kořeny ožírá žlutavá larva, tvrdá jako drát, s. Noční můra všech zahrádkářů a pěstitelů rostlin všeho druhu.


Jejich život spočívá v parazitování na rostlinách, kde sají jejich šťávy. V posledních letech se na zahradě často setkáváme s drobnými „skákajícími broučky“. Mohou zeleninu napadat na jaře, v létě a také poškodit . Nenápadní, černí, čárkovití škůdci napadající listy. Malé, černé mušky, jejichž bílé larvy, pohybující se na povrchu . Na ní se následně množí mikroorganismy, například houby ze skupiny černí, a vytvářejí černý povlak.


Dopad slunečního světla na listy je potom . Na této schopnosti některých zástupců rostlinné říše je postaven projekt, na němž pracují čeští botanici a chemici. Choroby a škůdci : plíseň zelná, nádorovitost kořenů košťálovin, hnědá. Na trhu sice už insekticidy z . Mšice se nebudou přenášet na další rostliny.


Pro jistotu ale použijte insekticid. Likvidace na jistotu. Pokud už mšice zamořily vaši zahradu, . Nyní je více ohrožují škůdci. Nejnebezpečnější je určitě krytonosec, který u rostlin vykusuje srdéčko – rostliny následně nerostou, bulvy jsou malé, deformované . Mnoho škůdců se drží jednoho druhu rostlin, na které parazitují.


Na jaře se na těchto rostlinách vyvinou až čtyři generace mšic. Jsou přenašeči virových chorob rostlin. Jak je poznám a čím škodí? Molice si pochutnávají na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky