pondělí 10. října 2016

Řez vinné révy v prvním roce

Aby vinná réva dobře plodila, důležité je nejen správné založení. Slabé keře, které jsme seřízli krátce, ošetřujeme stejně jako v prvním roce. Když opadnou listy, opět všechny postranní výhony seřízněte na jeden nebo na dva pupeny.


Postup zapěstování je jednoduchý, v prvním roce během zimy je mladá sazenice zkrácena asi na centimetrů od země. Radu, jak víno stříhat jsem dostala od známého, který se pěstováním révy zabývá mnoho let.

Letos na jaře jsem zasadil vinnou révu a ponechal jen jeden výhon. Nyní má už asi 2m a nevím kdy a jak dále provádět řez , na kolik oček, kolik . Jarní řez hrušky – od výsadby do plné plodnosti - Duration: 26:43. Diskuze: vedeni v prvnim roce vysazeného řízku. Během roku přirůstají další výhony a fazochy.


Klíčová slova: - Jak stříhat révu Ovocná zahrada Řez řez révy Střih Stříhání révy Videonávod Réva Víno Vinohrad. Zásadně můžeme říci, že správně je ohnutý tažeň tehdy, když z prvních oček na tažni narostou silné letorosty.

Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Vinná réva uživatele Miriys Miriysov. Polopatě, Proč je tolik důležitý každoroční řez. Jak vypadá důkladné ošetření vinné révy. Při intenzivním očetřování mohou výhony sazenic již v prvním roce narůst do délky 1-m.


Místo sazenic, které se v prvním roce neujaly, se vysadí nové sazenice stejné. Její řez patří k dominantní viniční práci, který mění tvar rostliny a vzájemný poměr mezi . Další pokračování kurzu – společný řez vinné révy - se bude konat v . Příprava sazenic – přeprava a zákládání Štěpové sazenice révy vinné jsou. Bezprostředně před výsadbou seřízneme kořeny na délku.


Vedení a řez révy vinné “ s podtitulem „možnosti použití. Réva vinná – výsadba sazenic a ošetření rostlin po výsadbě. Pokud bude rostlina radne osetrovana a hnojena, muze uz v prvnim roce dosahnout . Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě?


Na rameni provádíme řez. Výhon, který jsme v prvním roce zaštípli, nyní seřízneme na jedno očko, aby vyvazovaný dlouhý výhon převyšoval o jedno .

První co musíte u takové zanedbané hlavy udělat, je vybrat několik. Nejlepší období pro řez vinné révy je únor - doba, kdy odezní největší mrazy. V prvním roce uvazujte vyrašené letorosty během růstu k opoře provázkem, aby . Většinu ovocných dřevin je nutné ořezat a vinná réva není žádnou výjimkou.


Omlazující řez – některé odrůdy stářím. Pokud byly letorosty již v prvním roce dostatečně dlouhé a máme v . Výsadba a řez révy vinné část I. Celý postup zapěstování kmínku v prvních letech je možné stručně popsat. Letorost v prvním roce po výsadbě nedosáh- ne požadované výšky kmínku.


ZIMNÍ ŘEZ RÉVY VINNÉ řez na tažně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky