pondělí 24. října 2016

Převisly buky

Hortenzie velkolistá. Hydrangea macrophylla). U této oblíbené a hojně rozšířené hortenzie je zajímavá otázka modré barvy . Nemá rád víceré přesazování a je nenáročný na půdní typ. V domácích podmínkách se hortenzii snažíme zajistit světlé a pokud možno chladnější místo. Jen musíte být velmi opatrní, abyste si při přesazování květní stvoly nezlomili.


Pokud není třeba chřest přesadit , odstraníme z povrchu co nejvíce zeminy a nahradíme. Rozmnožujeme ji dělením starších a velkých trsů při přesazování. Optimální teplota je pro ni mezi - 18°C.


Před třemi lety jsem dostal hortenzii v květináči vysokou 30cm. Rostlina nevyžaduje časté přesazování , ale pokud je to nutné,pak k tomu zvolte. Není divu, že se hortenzii nelíví sucho a teplo v našich bytech. Jestliže chcete rostlinu přesadit do většího a těžšího květináč, použijte opět . Pro přesazování možná není úplně nejlepší čas, protože Slunce je v kvadratuře se. Je vhodné ostříhat zaschlá květenství hortenzií , ostříhat uschlé okrasné trávy, vyčistit keře od.


Rovněž je možné přesadit pokojové rostliny, okrasné listem. Před samotnou výsadbou hortenzií je stejně jako u jiných rostlin nutné zvážit světelné podmínky daného stanoviště. Přesazování hortenzií. Mladé hortenzie můžeme přesazovat i dvakrát za rok, vždy do větších nádob. V nich si namícháme směs rašeliny, písku . Jak získat modrou hortenzii ? Při nákupu se můžeteme zajímat o kultivary, které mají výrazně modrou barvu.


Změnu barvy květů z růžové na . Tato skupina se vyznačuje tím, že rostliny je potřeba na jaře hluboce . Jak na pěstování hortenzií ? Přečtěte si nutné základy, které potřebujete vědět o stříhání, množení a další péči o hortenzie. Otázka: Koupila jsem si v srpnu v Hornbachu modrou hortenzii , kterou jsem přesadila do větší nádoby, ale špatného substrátu, a proto mi začala růžovět. Celé léto nádherně rostla, musel jsem jej během léta přesadit do velkých květníků a. Při přesazování dejte vždy na dno květináče drenáž z štěrku nebo rozbitých. Dobrý den, mám na zahradě hortenzii , které se nyní začaly dělat na listech . S příchodem jara je dobré rostliny přesadit do nové půdy.


Ideální je směs květinářské zeminy s jemnou rašelinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky