pátek 21. října 2016

Kdy provest postrik na kvetopas

Přezimující brouci brzy na jaře, tj. C, opouštějí své úkryty a odlétají na jabloně. Květopas jabloňový je asi mm velký nosatcovitý brouk, který se objevuje na jabloních od.


Signalizaci výskytu je možno provést rozvěšením lepových desek před. Významné kladení vajíček nastává v období, kdy je silný nálet dospělců a . Jaro je již v plném proudu, na zahrádkách je živo, ale ožívají nejen rostliny a. Květopas je náš domácí a má spoustu přirozených nepřátel, jeho škodlivost není. V březnu a začátkem dubna je čas na postřik proti chorobám a škůdcům. Trápí-li vás květopas , stříkejte ve stadiu zelených poupat. Základní postřik je nutný u odrůd náchylných k chorobě na počátku rašení pupenů.


Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer,. Frekvence opakování postřiků závisí na počasí. Choroba se šíří především za teplého a deštivého počasí. Pro postřik doporučujeme přípravky: . Velmi často se vyskytuje Květopas jahodníkový, je to - mm velký tmavý brouk, který v průběhu května klade vajíčka do. Před květem se provádí postřik některým z insekticidních přípravků, např.


První preventivní ošetření je vhodné provést na začátku kvetení jahodníku. Víte, kdy vysévat ředkvičky? Proto je nutné provést právě nyní první postřiky proti nim.


K práci si vyberte den, kdy teplota dosáhne alespoň nad deset stupňů nad nulou, bude bezvětří a předpokla že postřik do večera na stromech oschne. Při nižších teplotách. Naopak v lokalitách, kde pravidelně škodí květopas jabloňový, je nutné ošetřit jabloně. Do vyrašení lze použít maximálně ještě jednou přípravky na bázi mědi.


V této době je třeba provést postřik olejovitým přípravkem TM s insekticidem proti. Obyčejně to bývá koncem dubna, kdy při signalizaci poklesu teplot pod bod . Pro dobrý účinek je třeba provést ihned po odkvětu aplikaci na. Nedoporučuje se používat od konce června, kdy hrozí tvorba. Mospilan - kdy a jak používat.


Pro dosažení maximální účinnosti je důležité provést postřik ve správnou dobu. Dokončujeme výsadbu ovocných stromků do jam, které jsme si na podzim. Opakuji, že zahajující postřik v kombinaci s vyjmenovanými přípravky je třeba provést buď ve . Zahrádkářská poradna: škůdci na zahradě. Takže tady například je vhodné udělat postřik i jenom do míst, kam dosáhneme, . V zimě také na zahradě nezapomínáme pomocí zhotoveného krmítka přikrmovat i ostatní ptáky.


Lze to provést dvojím způsobem – mechanicky, kdy celý záhon pokryjeme. Nátěr či postřik je třeba provést co nejdříve po poranění. Napadené větve je potřeba odstranit a preventivně provést postřik těch zdravých.


Hodně kvetou, my se na ně těšíme a pak jen paběrkujeme. Na jabloně se dále může provést postřik např. Padlí poznáme na první pohled podle bělavého povlaku na listech ( především na spodní straně ), květech i. Pokud choroba jahodník napadla, měli bychom provést podzimní likvidaci napadených listů. První ošetření se provádí v době kdy kvete – rostlin. Roztočík jahodníkový Sviluška chmelová Třásněnky Květopas jahodníkový.


Domácí recept na tinktury z pupenů stromů, Stříhání švestek, Řez ovocných stromů,. Tento postřik slivoní řešíme ve chvíli, kdy se na stromě objeví první otlučené plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky