pondělí 17. října 2016

Choroby a škůdci borovic

Chřadnutí a prosychání borovic je choroba borovic způsobovaná houbou Sphaeropsis. Choroby a škůdci borovic “. Zobrazuje se stránek z celkového počtu stránek v této kategorii. Cenangiové odumírání výhonů borovice . Vývoj choroby mohou vyvolat i projevy mrazu, zvláště náhlé střídání silných. Chřadnutí je mimo jiné provázeno aktivizací řady hmyzích škůdců , které.


Defoliace jehlic můžou být způsobené například bekyní mniškou, ploskohřbetkou severskou, smrkovou a pilatkami. Odborník sice nejsem, ale zde se jedná evidentně o onu Ploskohřbetku, tedy hmyz, . Borovice - škůdce nebo choroba ? U borovice poškození virózou nebo škůdci. Sypavkou trpí především borovice lesní (Pinus silvestris), vyskytuje se však i na dalších dvoujehličkových borovicích. Rozvoj choroby podporuje . Jehluice poškozené sypavkou borovou.


Příznaky sypavky borové na jehlicích borovice. Svou příležitost k hostině na oslabených borovicích pak neváhají využít hmyzí škůdci a choroby , které celé dílo zkázy dokončí. Sypavky způsobují hnědnutí a opad jehličí u borovic a ostatních jehličnanů. V případě chronického (každoročního) výskytu choroby se postřiky aplikují již od . Na zahrádce námnapadly černé housenky borovici kleč, ožírají jehličí. Nejčastější projevy napadení borovic chorobami či škůdci jsou popsány a doplněny snímky v atlase poškození dřevin, který najdete na adrese . Nikdy nezapomínáme na drenáž!


Latinský název: Pinus spp. Slovenský název: borovica. Německý název : Kiefer. Nejen smrky trpí m a různými škůdci , kteří si libují ve vysokých teplotách. To samé trápí i naší druhou nejvýznamnější hospodářskou . Ochrana bonsají proti chorobám a škůdcům je.


Zdrojem choroby jsou napadené větve odkud se houba šíří výtrusy, které roznášejí déšť, vítr čihmyz. Rez přezimuje perenujícím myceliem ve dřevě borovic. Při zjištění výskytu červené sypavky borovic.


Při raném stadiu choroby a slabě vyvinutých symptomech je možná záměna s mramorovou sypavkou borovice (Cyclaneusma spp.) nebo se Sclerophoma . Hojné využití borovicím bezesporu zajistily i jejich jedinečné zahradní a pěstební. Coccoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Malé šupinky či kupky hnědé, šedé nebo i bílé barvy, zejména na spodní straně listů a. Popis chorob , příznaků a životních cyklů, stejně jako popis a šíření škůdců. Tento karanténní škodlivý organismus pro území EU napadá rostliny borovice a . Zasychání jehlic u borovic.


Projevuje se zpočátku na . Počátek boje proti škůdcům a chorobám je už při výběru a nákupu rostlinného. Rzi se dále často objevují na borovicích , kalinách či růžích. Nejčastějším škůdce v průběhu vegetace je pro bonsaje z borovic mšice – likvidace .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky