úterý 31. ledna 2017

Jak sazet hortenzie

Jak sazet hortenzie

Jak zalévat hortenzie ? Nejhorší je nepravidelnost. A jaké barvy květů mají jednotlivé . Neděláte tyto základní chyby? Lákají především bohatými květy a překrásnými barvami. Hortenzie patří k nejžádanějším květinám současnosti.


Před samotnou výsadbou hortenzií je stejně jako u jiných rostlin nutné zvážit. Zatímco Hydrangea macrophylla, nebo-li hortenzie velkolistá, preferuje sice . Svou popularitu si získaly především díky okázalým květenstvím, která jsou dekorativní nejen . Při nákupu se můžeteme zajímat o kultivary, které mají výrazně modrou barvu. Změnu barvy květů z růžové na . Pokud vám nekvete nebo má květy malé a vybledlé, děláte někde chybu. Poradíme vám, co hortenzie potřebují, aby se jim dařilo! Pěstujete hortenzie a chcete se o nich dozvědět více?


V tomto videu naleznete zajímavé rady jak sázet. Mezi další zajímavost světa hortenzií patří také uplatnění květů ve floristice, a to jak v čerstvém tak i sušeném stavu. Jejich sklizeň má ovšem svá . Abyste udrželi vzrůst, na jaře ji nezapomeňte asi o třetinu až dvě . Dost ji zalévám a hnojím. Jen minulý týden jsem nebyla doma a ve 30°C vedrech ji . Sázení a pěstování hortenzií.


Dnes se budeme zabývat vysazováním hortenzií na podzim. Jestli se vám její květy také líbí a rádi byste se do pěstování hortenzií pustili, poradím vám, jak na to. Při sázení proto dáme do sázecí jamky trochu rašeliny.


O hortenziích už jsme psali, ale nezaškodí se podívat, jak se vyjímají na konkrétních zahradách. Nahlédneme do tří zahrad výtvarnic, které ve . Vaše zahradní hortenziová komtesa oslní, ale jen na správném místě. Víte, jak správně hortenzii pěstovat, aby se vám odvděčila krásně vybarvenými plnými květy po celé léto? Případně můžete začít pěstovat i hortenzii popínavou či stromkovou. Jaké jsou choroby a škůdci hortenzií ? Přečtěte si nutné základy, které potřebujete vědět o stříhání, množení a další péči o hortenzie.


Jak sazet hortenzie

Hodí se jak jako solitéry, tak do trvalkových nebo smíšených záhonů. Doba květů ‎: ‎Červen, Červenec, srpen, září Barva květu ‎: ‎bílá, modrá, krémová, růžová, vín. Náročnost na pěstování ‎: ‎středně Kvete ‎: ‎Kvete od června do září Kdy zasadit hortenzie - Poradte. Květy jsou vhodné na řez i sušení.


Tyto hortenzie jsou nejkrásnější na slunečném stanovišti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky