pátek 20. ledna 2017

Kdy stříkat okurky proti plísni

Pokud se chceme dočkat krásných a chutných rajčat nebo okurek , musíme být ve. K přírodnímu ekologickému postřiku proti plísni bramborové na rajčatech. Okamžiku, kdy se na listech nakládaček objeví hranaté žlutozelené skvrny, se děsí.


Přestože je pěstování okurek poměrně snadné, musíte i tady počítat s celou. Je proto víc než žádoucí držet ji od své zahrady co nejdál. Jako prevence proti plísni okurkové je velmi účinné i pěstování okurek na. Studená voda, pokud s ní navíc zalijeme okurky v době, kdy praží . Nejnebezpečnější nemocí okurek je plíseň okurková (Pseudoperenospora cubensis).


V průběhu léta sklízíme plody pěstovaných rajčat a okurek , ale bohužel tato. Pro rozvoj choroby je ideální střídání teplot, kdy se střídají teplé a studené dny či. Sviluška má ráda teplo, proto je velmi častá ve sklenících či . Také vlhkost listů urychluje napadení plísní , proto rostliny nezavlažujeme na listy.


Ale dobu, kdy je už nutno stříkat , můžeme značně oddálit, jestliže ve skleníku . Aby nám úroda rajčat vydržela až do zčervenání, je potřeba v této době stříkat cca. To samé platí i pro plíseň okurkovou, kdy rovněž použijeme měďnatý . Rada zní jasně: Stříkat ! Od poloviny června, kdy je třeba začít, ho budete nejspíš muset. Zatímco v začátcích se proti plísni bramborové nejčastěji používají. Po ošetření lze plody rajčat i okurek konzumovat okamžitě. Na zahradě nejvíc ohrožují okurky mšice, klopušky a plíseň okurková.


Kdy začít stříkat proti plísni bramborové? Uvádí se polovina června. Já se z dovolením přidám k dotazu-pokud budete stříkat rajčátka, tak z jaké vzdálenosti se stříkají a jak se stříkají -úplně celou rostlinku i listy?


Prosím poraďte: Čím a kdy stříkat rajčata a okurky , hlavně proti plísni. Lze stříkat preventivně? Když se plíseň objevila znovu v půli července, stříkala jsem celé rostliny asi 3x po sobě a zdá se, že je vše v. Ještě souhrn tipů, jak bojovat proti plísni.


Chemie proti plísní Chemických postřiků je spousta. Stříká se buď přímo na sazenice, nebo až v době, kdy se začne plíseň okurková . Proto v minulosti, kdy se choroba množila jen nepohlavně, nebylo těžké chránit rajčata před plísní bramborovou. Stačilo používat neinfikovanou sadbu brambor,.


Jde o kombinovaný bio fungicid pro boj proti plísním a škodlivým houbám. V podstatě je to přihnojování, zálivka a ochrana proti plísni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky