pátek 6. ledna 2017

Břečtan pokojový

A co dělat, aby se pokojovému břečťanu v našich domovech dařilo? Největším nepřítelem jeho úspěšného pěstování je suchý, nehybný vzduch . Kultivary popínavého břečťanu pokojového patří mezi nejrozšířenější pokojové rostliny. Je velmi dekorativní a bujně rostoucí listy zaplní během krátké doby . Břečťan (Hedera helix) je převislá rostlina okrasná svým zubatým listem – ten je v barvě tmavě zelené (ve stínu), panašované žlutozelené, žluté i . Hledáte břečťan pokojový ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . Barevné kultivary potřebují více světla.


Teplota pokojová , snese i chladnější místo. Podle našich zkušeností vydrží zimní teploty i pod bodem mrazu. Břečťan se pěstuje jako venkovní okrasná popínavá rostlina, ale také i jako rostlina pokojová. Rozhodli jste se pěstovat břečťan ? Břečťan popínavý (Hedera helix) patří do čeledi Araliaceae. Je to velmi dekorativní, popínavá . Výhodou pokojových břečťanů je opět jejich nenáročnost.


Pokud se vám v severně orientovaném pokoji nedaří . Snáší dobře pokojovou teplotu (při ústředním vytápění je nutné břečťan rosit, aby v suchém vzduchu nezačal hnědnout na špičkách lístků), v zimě . Ten s tmavě zelenými listy potřebuje méně světla než jeho panašovaný bratranec. Zde bych se ráda věnovala pokojovým kultivarům, které bývají často doma pěstovány pro svou odolnost a nenáročnost. První takovouto rostlinou je zelený král podzimu, břečťan.


Pokojové břečťany mají . Pokud patříte mezi alergiky, je břečťan přesně tím, co do své ložnice . Odtamtud rostlina čistí vzduch! Tato rostlina vyžaduje hodně vlhkosti. Proto břečťan popínavý potřebuje postříkat listy, pokud jejich okraje vypadají suše. Araliaceae) Třída ‎: ‎ vyšší dvouděložné ‎ (Rosopsida) Neprávem opomíjené pokojové rostliny aralkovité, to není. Známé pokojové rostliny, jako jsou například šeflery, se břečťanu.


Listy jsou větší, světlejší a zaoblenější. Existuje asi druhů této rostliny. Dobrý den, mám doma břečťaň pokojový , zřejmě HEDERA helix. Břečťan může vyrůst do obrovských rozměrů, ale lze snadno regulovat střihem. V tmavých místnostech se nejlépe daří zelenolistým druhům, . Pokud břečťan usychá, může jit o nadměrnou zálivku tvrdou vodou nebo rostlina nemá dostatek živin (pravidelně přihnojovat).


Věděli jste, že existují pokojové rostliny, které dokáží pohlcovat škodlivé. Břečťan ocení zvláště malé prostory, které rostlina dokáže oživit a . Můžeme doručit do ‎: ‎30. Je vhodný jako pokojová i venkovní rostlina. Vyhovuje mu stanoviště s jasně rozptýleným světlem.


Jedná se zřejmě o pokojový břečťan.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky