úterý 10. ledna 2017

Jak stříhat sadové růže

U některých růží je na jaře nutné provést radiální řez, jinak se krásných velkých květů nedočkáte. Jarní řez růží : polyantky, floribundy, čajohybridy, pnoucí, sadové. Jak stříhat a prořezávat záhonové a popínavé růže ? Po vydatném přihnojení můžeme . Velkokvěté růže – čajohybridy – zkracujte radikálně.

Sem patří kultivary odvozené od růže keltské, damašské, bílé, stolisté a mechovky: zastřihávají se stejně jako většina keřů, a to . Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může opět vytvářet květy. U růží s drobnými květy ( polyantky) pak zkracujeme jen nepatrně. Růžím sadovým a pnoucím odstraňujeme jen . U všech typů růží se snažíme ponechat pouze zdravé dřevo bez ohledu na to, jak hluboko musíme řezat.


Zdravé, nenamrzlé dřevo je pružné a . Růže jsou jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších zahradních a sadových rostlin. A jak jim v tom tedy nejlépe pomoci?

Růže zacelují rány jinak než jiné okrasné dřeviny. To je první pravidlo, na které byste měli při řezu růží. Rostou-li u pergol či plotů, přivážeme je pevným motouzem, . Stříhala jsem na oček, ale růže stejně vyrostly opět vysoko.


Nedbejte na to, jakým způsobem stříhají růže na podzim vaši sousedé. Nevyžadují, přikrývku nepotřebují sadové růže a pnoucí růže , jsou . Růže řežte vždy na spodní očko, které směřuje z keře ven. Pokud se jedná o tzv.


Tím dosáhnete otevření koruny, která bude prostupná pro vzduch a světlo. Charakteristika řezu. Kresba: Na jaře, krátce před novým vyrašením, se mohou odstranit starší silnější výhony a to až u země. Tyto růže se pravidelně stříhají a jejich výška v létě bude do cca jednoho metru. Letní řez růží - květy léta, řez, růže , sezonní práce, tvarování, Tvorba.


Odkvetlé květy neodřezáváme u tzv. Seschlé květy stříháme po prvním období kvetu. Kedy strihať ruže a prečo? Strihanie ruží robíme pravidelne na jar.

Jeho hlavnou funkciou je. U velkokvětých odrůd můžeme stříhat hlouběji, aby se nové výhony s. Keřové ( sadové ) a zakrslé růže by se měly stříhat jen jednou za let. Aby stříhání růží nebylo tak snadné, pozor si musíte dát na keřové a . Sadové a botanické druhy ruží.


Prv než začneme strihať a rezať, jednotlivé kroky si dobre.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky