pondělí 9. ledna 2017

Slepičí cmelik

Mycosphaerella fragariae). Skvrnitost listů jahodníku. Nejnáchylnější ze všech odrůd jahodníku je jahodník měsíční. Z toho co píšete se zdá, že se na jahodníku objevila bílá skvrnitost listů.


Chorobě se nejvíce daří . Katalog na aktuální sezónu. Zde naleznete kompletní seznam. Zahradnictví Zobal - Zahradnické minicentrum Broumov. Květopas jahodový, choroba jahod.


Fytophtorová hniloba rhizomů a plodů jahodníku. Spustit prezentaci Nahlásit album . Více bývají napadeny zejména starší porosty jahodníku , pěstované v hustém sponu. V případě bílé i fialové skvrnitosti listů jahodníků se jedná o napadení.


Bila skvrnitost jahodniku. Bílá skvrnitost listů jahodníku. Projevuje se bílými skvrnami, které jsou fialově lemovány. Mohou být napadeny i řapíky . S septoriová skvrnitost hrušně skvrnatička řepná skvrnitost jahodníku skvrnitost listů ořešáku . Je u náchylných odrůd častou, avšak pouze ve vlhkých letech a při střídajících se obdobích . Abychom ochránili jahody nebo další drobné ovoce před nimi, jsou nutná preventivní chemická ošetření.


Mnohem častější je bílá skvrnitost listů jahodníku. I v tomto případě jsou skvrny fialově lemovány, avšak. Na čepelích listů jsou drobné fialové skvrny, které se zvětšují a od středu nekrotizují. Vznikají tak typické skvrny, které mají bělavý nekrotický stře olemovaný . Normální bílá skvrnitost listů jahodníku , nijak se neplašte, je u zahrádkářů.


Jahody busou normálně plodit. Ale máte je dost hustě, . Popis: Na listech se vytváří drobné kulaté skvrny s bílým středem a výrazným fialovým okrajem. Listy jsou menší a různě znetvořené.


Postup bych volil následující. Odstranění všech listů. Dělám sekačkou na trávu s nastavením výšky na . Středy skvrn hnědnou a . Příznakem této choroby jsou bílé skvrny na listech jahodníku , které se postupně zvětšují.


Péče o jahodník často končí zaléváním před poslední sklizní. Ovšem například napadení skvrnitostí listů jahodníku mnohdy neřešíme, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky