pátek 27. ledna 2017

Sazeni pivonek

Jednu z nejrozsáhlejších sbírek pivoněk najdeme v botanické zahradě. Nejvhodnější doba pro sázení je přibližně od konce srpna do začátku . Další tipy pro pěstování pivoněk. Odborník radí: Nově vysázené rostliny si označte, abyste je při podzimním úklidu omylem nepoškodili.


Kořenový bal dřevitých pivoněk je třeba na zimu přikrýt chvojím, u pivoněk bylinných postačí, když je přikryjete jen první zimu po výsadbě. Pivoňka , pěstování, péče, množení, sázení , umístění v zahradě, pivoňka čínská. Nejznámějším, u nás pěstovaným druhem, . Když se nám s těmito květinami daří, je to opravdu radost pohledět. Ale co když nekvetou, případně nepřežijí tuhou zimu?


Plnokvěté, poloplné, jednoduché, sasankovité či japonské. Pivoňky jsou ozdobou každé zahrady, záhonku, velmi dekorativně působí i řezané . Poupata pivoněk se výborně hodí k řezu, a ke krátkodobějším floristickým aranžmá. Kvetou převážně od dubna do června. Výsadba a substrát: Připravíme si jámu . Sezona pivoněk je od konce dubna do půlky června. Ideální doba na sázení pivoněk je . Na výsadbu bylinných pivoněk máte čas do podzimu.


Jak sázet bylinné pivoňky. Do té doby zvolte vhodné stanoviště, protože ani ony nesnáší přesazování. U pivoněk je důležitá hloubka výsadby a půda dobře propustná.


Vysazujeme tak, aby zasazené rostliny měly pupeny těsně pod povrchem půdy. Pivoňky přesazování nemají rády, na což bychom měli myslet při jejich sázení. Výjimkou nejsou ani ohromné keře pivoněk o stáří a více let. Většina zahrádkářů se vyhýbá sázení pivoněk ze semínek, rostlina málokdy dosáhne požadované síly.


Od druhého roku nevyžadují přílišnou . Otázka: Kdy je vhodný čas pro výsadbu pivoněk ? Odpověď: Pivoňky patří k trvalkám, které kvetou na jaře. Krásou květy pivoněk mohou některým připomínat rozkvetlé růže. Existuje na druhů pivoněk , většina z nich má dužnaté hlíznaté kořeny. Pak můžete netrpělivě očekávat první poupata - ty je ale bohužel lepší odstranit, aby se . Plané druhy dřevitých pivoněk. Toto platí pouze pro dva nejpěstovanější druhy pivoněk , Paeonia.


Nejdůležitější prací při přípravě půdy k sázení je její odplevelení od . Udělejte dostatečnou díru pro sázení pivoněk. Následně jámu vyplňte, pokud . Při pozdním sázení dejte kolem chvojí. Nemáte-li zahradu či chcete levanduli umístit na terasu, vyberte vhodný objemnější květináč.


Efektně levandule vypadá v . Sázení růží krok za krokem, výběr stanoviště a podmínky pro pěstování růží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky