pondělí 9. ledna 2017

Druhý jehličnanů

Trvalost a pravidelnost tvarů jehličnanů i možnost tvarování některých druhů a . Zobrazuje se podkategorií z celkového počtu podkategorií v této kategorii. Borovice‎ (kat., str.) J. Jedle‎ ( kat., str.) M. Plazivý, rychle rostoucí druh s modrošedým jehličím. Uplatnění: na svazích, ve větších .

Nádherné jehlice mají některé druhy amerických borovic – u mexické Pinus montezumae dosahují délky až centimetrů. Zkrášlete si zahradu krásnými jehličnatými dřevinami. Jehličnany rostou na . V prvním dílu se zaměříme na jejich historii a odhalíme základní druhy jehličnanů. Dozvíte se, jaké druhy a kultivary si vybrat, aby odpovídaly velikosti a stylu vaší . Konečná cena může být navýšena v závislosti na velikosti jehličnanu. Nízk pomalu rostoucí jehličnan kulovitého tvaru.


Vhondý do skalek či vřesovišť. Některé druhy jehličnanů působí ztrnulým dojmem, proto to s jejich použitím moc nepřehánějte.

Většina druhů jehličnanů disponuje temně zelenými jehlicemi, ale. Abecední přehled popsaných jehličnanů. Prázdné Velikost a stavba šišek je pro jednotlivé druhy jehličnanů charakteristická. Největší šišky ze 1druhů borovic má Pinus lambertiana, dorůstají délky až.


U některých druhů jehličnanů jsou jehlice velmi významným detailem. Existují druhy s délkou jehlic až cm. K takovým patří například . Druh učebního materiálu. Jaké druhy stromů znáš?


Znáš aspoň jednoho zástupce z každé skupiny? Zcela rozdílně vyhlížejících druhů a odrůd okrasných jehličnanů jsou stovky. Pro inspiraci přiblížíme pouze nepatrný zlomek z . Nezáleží na tom, zda jde o větší nebo menší zahradu.


Pro každou lze najít vhodné druhy a kultivary. Tyto dřeviny dokonce můžeme pěstovat i ve . Himálajský cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru. Jeho stavba je v mládí přísně pyramidální, s rozložitými větvemi a převislými konci. Pomalu rostoucí zakrslé druhy smrku, jedle, borovice, modřínu, tújí a cypřišků.


Výborné do skalky a do květináče.

Množství novinek a atraktivních rostlin. Rostliny většinou nezmrznou, ale vyschnou. Ochrana rostlin: Viz. Cedr himalajský 1cm. Sazenice borovice himalájské - Pinus . Smrk patří k nejoblíbenějším jehličnanům , je známo kolem druhů.


Mezi nejznámější patří smrk pichlavý, ztepilý či sivý. Konifery aneb jehličnany ve vaší zahradě. Nejkrásnější zakrslé kultivary najdeme u druhů Chamaecyparis obtusa a Chamaecyparis pisifera. Pro zahrady, které se nacházejí ve stínu či .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky