úterý 17. ledna 2017

Jak střihat venkovní ibišek

Takzvaný venkovní ibišek je druh ibišek syrský (Hibiscus syriacus). Podle toho volíme i způsob stříhání. Kdy prořezat venkovní ibišek.


Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy. Jak a kdy stříhat venkovní ibišky.

Přidal janapk, dne 24. Venkovní ibišek , foto med. Ibišek poměrně dobře snáší tvarovací řez. Stříhání venkovního keře ibišku lze provádět na konci podzimu nebo zimy po opadu listů nebo brzy na jaře, než začnou rašit pupeny. Dobře zakořenil, bohatě kvete.


Dorostl výšky skoro m. Po dešti se větve ohýbají , musím ho svazovat, aby se nezlomily.

Mám dotaz: Mám ibišek stříhat , na jakou . Pěstování venkovního Ibišku je jednoduché. Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu. Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. A pokud se chystáte venkovní ibišek pěstovat, jistě vám následující řádky přijdou vhod. Ibišky jsou rostliny z čeledi slézovité.


Jsou to nenáročné opadavé keře, s . Narostlo ibišek jako stromeček a krásně kvete. Zkuste si do zahrady vysadit ibišek syrský a propadnete jeho kouzlu. Popis: Kulovitý keř s typickými listy ibišku a slézovitými květy mnoha barev. Prospívá mu střih ( stříhám každoročně kolem února - o to více kvete) a je . Předjaří je ten pravý čas na stříhání , přesazování i množení pokojového ibišku , tak ho v únoru nezapomeňte ostříhat , jinak vám moc nepokvete.


Vůbec si nemusíte lámat hlavu, co se suchými květy, protože je jednoduše odstraníte společně s větvemi. Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do . Rostlinu lze vytvarovat také jako stromek, .

A navíc je čas stříhání ibišků. Na ibišku si vše dobře natrénujete. Po řezu jsem ibišky , ale i ostatní rostliny osprchovala, zimní zahrada se . Docela mě překvapují názory ohledně jeho stříhání. Pokud budete ibišek radikálně stříhat , zřejmě docílíte větších květů, ale zároveň s tím i . Stříhání , případně tvarování ibiškům vůbec neškodí a můžeme tak činit . Suché stvoly jsem stříhala na jaře. Jak ibišky pěstovat, jaké mají nároky a odkud pochází?


Mladé rostliny je třeba stříhat častěji, těm starším a prořídlým . Teď už mu je cca let, stříhám jen, když si vzpomenu. Stříhám , když jsou vidět první náznaky lístků. Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto.


Vhodné i na živý plot.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky