středa 18. ledna 2017

Kdy stříhat slivoně

U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Omezí růst takzvaných vlků, podpoří tvorbu poupat a bohatší. Hobby › Zahrada hobby.


Proto je u neprořezávané staré švestky uvnitř přerostlá houština, plná proschlých větviček. Myslím, že se mohu k Vašemu dotazu vyjádřit. Jednak mám sad švestek a taky jsem na toto téma psal nějakou práci. Ale i tak si nedělám patent na . U obou stromů počkejte až do doby, kdy začnou kvést a tedy bude tepleji.


Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. Po polovině léta se růst výhonů zpomalí a další růst stromu je koncentrován na kořeny a kmen. V tomto období řezu probíhá též řez udržovací od pátého roku života stromku až do stárnutí, kdy přichází řez zmlazovací. Kdy a jak stříhat švestkyVýchovný řez švestekJarní řez švestek Stříhání slivoníŘez švestek na obrázku. Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý preferuje ideu,.


Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé. Pravé švestky kvetou rovněž bíle, ale jejich letorosty jsou lysé. Larvy pak vyžírají vnitřek plůdků – stromy sice bohatě kvetou, avšak neplodí.


Jelikož špendlík patří do rodu slivoní, jeho pěstování by se nemělo lišit například od pěstování známější švestky. Jedná se o poměrně nenáročné . Ne všechny keře mohou stříhat během celého roku. Jsou rostliny, které se stříhají v létě, jsou dřeviny, které se stříhají v předjaří. Salvia, patří do rodiny hluchavkovitých rostlin. Je to nenáročná a slunce milující rostlina.


Jednou z důležitých prací je prořezávání a stříhání stromů. Malé kulovité žluté plody, dužnina jde dobře od pecky, chutnají výborně. Pecky mají malé, oválné. Jak a kdy stříhat meruňku?


Plody mají protáhlé a špičaté na . Děsně mi od léta vyrostly výhony, ale hodně. Prý je vhodné na jaře, než začně strom . Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, máme na zahradě švestku a blumu , mohu je na. Odpověď: K částečnému zastřihnutí můžete přistoupit na podzim, tedy v době, kdy dozrají na rakytníku plody.


Rakytník by se neměl seřezávat víc než na tříleté . Blumy dozrávají v červenci až v srpnu. S názvem bluma jsou také často spojovány plody japonských slivoní. Prunus italica případně Prunus domestica . Reine Claude Dorée je výtečná bluma střední až větší velikosti.


Zejména mladé stromky by se měly stříhat , aby zmohutněly větve unesly všechno ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky