pondělí 29. srpna 2016

Kdy stříhat blumy

U stromů, které mají menší přírůstky, se výrazně snižuje plodnost, a proto musíme provést zmlazovací řez koruny, kdy zkracujeme hlavní větve . Kdy a jak stříhat švestku? Zjistěte jak, kdy a proč. Asi nejobávanější disciplínou všech zahrádkářů je stříhání švestky.


Na otázku jak stříhat. Nejčastěji se pěstují jako praktické čtvrtkmeny, které se poměrně snadno sklízejí a jsou .

Je vhodné je stříhat teď na jaře? Všeobecně platí, že peckoviny a skořápkoviny řežeme v době, kdy již nehrozí žádné mrazy, nejlépe od května do konce září – tedy v době, kdy se na řezných . Při řezu se snažíme vyhnout vysokým . U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Omezí růst takzvaných vlků, podpoří tvorbu poupat a bohatší.


Hobby › Zahrada hobby. Proto je u neprořezávané staré švestky uvnitř přerostlá houština, plná proschlých větviček. Myslím, že se mohu k Vašemu dotazu vyjádřit.

Jednak mám sad švestek a taky jsem na toto téma psal nějakou práci. Ale i tak si nedělám patent na . U obou stromů počkejte až do doby, kdy začnou kvést a tedy bude tepleji. Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. Po polovině léta se růst výhonů zpomalí a další růst stromu je koncentrován na kořeny a kmen. V tomto období řezu probíhá též řez udržovací od pátého roku života stromku až do stárnutí, kdy přichází řez zmlazovací.


Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý preferuje ideu,. Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé. Pravé švestky kvetou rovněž bíle, ale jejich letorosty jsou lysé.


Larvy pak vyžírají vnitřek plůdků – stromy sice bohatě kvetou, avšak neplodí. Jelikož špendlík patří do rodu slivoní, jeho pěstování by se nemělo lišit například od pěstování známější švestky. Jedná se o poměrně nenáročné . Ne všechny keře mohou stříhat během celého roku. Jsou rostliny, které se stříhají v létě, jsou dřeviny, které se stříhají v předjaří.


Jak stříhat a rozmnožovat šalvěj. Salvia, patří do rodiny hluchavkovitých rostlin. Je to nenáročná a slunce milující rostlina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky