úterý 16. srpna 2016

Kdy roubovat okurky

Kdy roubovat okurky do foliovníku. Víte o tom něco nebo s tím máte nějakou zkušenost? Roubování okurek - DobráSemena. Navíc jim méně škodí nižší teploty.


Ze zkušenosti víme, že roubování okurek je „zahrádkářskou maturitou“.

Při samotném roubování je důležité dodržovat správná pravidla výsevu okurek , teploty nebo kvality substrátu. Postup roubování okurek si vyžaduje několik specifických úkonů. Podívejme se na některé rady v následujících odrážkách.


Nabízíme vám podnože, klipsy i další pomůcky pro roubování. Najdete zde klipsy pro klasický způsob roubování okurek a melounů. Během až dnů, kdy rostliny srostou, odstraňte okurce žiletkou kořeny.


Rady pro roubování okurek.

Výsev podnožové tykve proveďte asi týden dříve než u . Akorát jsem prošvihla dobu, kdy se daly roubované okurky koupit, takže příště to budu lépe jistit :-) Ale- byly ředkvičky, saláty, kedlubny- takže něco pro zdraví a . Nejen ovocné stromy, i zeleninu je totiž možné roubovat. Jak na to, poradí Ivan Dvořák z časopisu Zahrádkář: Roubují se okurky , aby rostliny . Při pěstování okurek se zahrádkáři potýkají s problémem, kdy rostliny a plody napadají škůdci. Výtěžnost pak není tak vysoká.


C) Utírání prachu ‎: ‎21. Nabídka roubované zeleniny. Způsobů, jak roubovat melouny, okurky a jiné tykvovité zeleniny,.


Připravte si sazenice melounů, sazenice podnoží, roubovací olověné pásky . O tom, jaká letos bude úroda, rozhodne počasí. Studené jaro půdu zatím neprohřálo, kdy tedy bude ten vhodný čas pro výsev okurek ? Ve stádiu semenáčků, kdy jsou dobře vyvinuté děložní lístky a je zřetelně viditelný základ prvního pravého listu, rostlinky jemně . Kvalitní roubované sazenice melounů je už nyní možné objednat ZDE. Přibližně v době, kdy má již rostlinka melounu první pravý list, začneme s roubováním.


Jazýčky do sebe zasuneme a zajistíme je klipsem určeným k roubování okurek.

Jan Ferenc: Kdy provádět ořez ovocných stromů a jaké jsou známé techniky? Zajímalo by mě, kdy je vhodné roubovat okurky (na tykev fíkolistou)? Dagmar - Spektrum Zdraví.


Očkování a roubování jsou také jiným slovem označovány jako štěpování. Někdy se používá mezištěpování, kdy jedna rostlina tvoří kořeny, druhá kmen a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky