pondělí 29. srpna 2016

Nemoci visni

Chemická ochrana v podobě postřiku se provádí přípravkem TOPAS 1EC. Stejně tak i strupovitost je jedno z nejzávažnějších onemocnění jabloně. Použijeme měďnaté přípravky ve formě mikrogranulí spolu s organosilikonovým smáčedlem. Kategorie: Choroby a škůdci, Ovocné stromy, Užitková zahrada . Na jabloních a jiných ovocných dřevinách přezimuje řada škůdců v různých vývojových.


Běžné ochranné brýle čiré vhodné pro zahradní práce, postřiky , aj. Po náročné zimě je třeba stromy ošetřit, abyste i letos měli dostatečnou zásobu ovoce z vlastní zahrádky. Postřikem ochráníte stromy proti . Pokud budeme používat olejové přípravky, musíme postřiky opakovat, protože nepůsobí na nakladená vajíčka.


Mezi zvláště citlivé odrůdy jabloní se řadí Coxo- va reneta. Zkušební postřiky se provádějí jen za bezvětří. Mumifikované plody a nemocné dřevo.


Nemocné nebo poraněné části stromů nebo rostlin by měly být odstraněny a omezeno. V mnoha ohledech je řez hrušní blízce podobný řezu jabloní s tím rozdílem, . Nebezpečnou strupovitost lze v příštím roce omezit postřikem roztoku močoviny. Toto houbové onemocnění se během vegetace projevuje skvrnitostí a dírkovatostí. V listopadu můžeme ničit i mšici krvavou, a to tak, že k patám jabloní.


K tomu, aby nemoc měla snadnější možnost vzniku, je zapotřebí. Předjarní ošetření ovocný stromů a dřevin se má provést až v době, kdy se již neočekává silný pokles teplot. Ničení přezimujících škůdců je . V době opadu okvětních lístků provedeme navečer postřik přípravkem Zolone 35EC. Strupovitost jablek a hrušní – na plodech se . Larvy škůdce vyžírají vnitřek poupat jabloní , která potom nerozkvétají a. Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až . Jarní postřik jabloní od škůdců a chorob.


Zpracování jablek na jaře. Zkušení zahradníci vědí, v kolik hodin as jakými přípravky na stříkání jabloní tak, aby byl . Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer, puklic. Padlí jabloně je známo většinou jen ve svém konidiovém stadiu (Oidium farinosum Cooke).


Onemocnění se projevuje jako bílé moučnaté povlaky na letorostech, listových růžicích, listech. Do postřikové kapaliny je možno přidat smáčedlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky