středa 17. srpna 2016

Rez hruskova postrik

Rez hrušková - největší protivník v pěstování hrušní. Hrušková choroba „Rust“ je houba, která se šíří spory, léčba a boj proti nim jsou velmi obtížné, v článku uvidíte na listech. Současně provádět i postřik jalovce, a to alespoň 3x s měsíčním. Původcem této choroby je dvoubytná rez , což znamená, že pro svůj vývoj potřebuje dva hostitele.


Druhým hostitelem je jalovec čínský nebo.

Výskyt rzi hrušňové (rzivosti) zaznamenal v posledních letech značné rozšíření. Při postřikování hrušně provádím postřik i jalovce, tam ale bez úspěchu. Problém je, že rez je již ve dřevě. Postřikem možná znemožním jen.


Kdy je nejvhodnější doba k provedení postřiku jabloní proti strupovitosti, padlí nebo hrušní proti rzi hrušňové? V napadených výsadbách se postřik hrušní doporučuje před. Jejich postřik spolehlivě likviduje rez i na dřevinách.


U hrušní se doporučuje postřik fungicidy v době před a po odkvetení v lokalitě silného výskytu.

Chřadnoucí hrušně, jejichž listy jsou posety oranžovými skvrnami. Tak se projevuje rez , dříve vzácné, dnes stále častější onemocnění těchto. Napsal Iveta Hrušková: Kategorie: Choroby ovocných stromů. Nový příspěvek od paul úte 09.


Dostal jsem typ na postřik , který by měl působit na rez hruškovou. Strom se postříká na. Provádí se postřik hrušní v době těsně před květem a poté znovu těsně po odkvětu. Jde o dvoudomou rez , mezihostitelem je jalovec chvojka, na kterém přezimuje.


Mšice, květopas hrušňový, zobonoska, obaleč pupenový, pilatka hrušková , . Vajíčka jsou elipsovitá, světlá, mm dlouhá, mm široká. Chemický postřik lze aplikovat krátce před květem, další dva jsou třeba hned po odkvětu. Zahrádkářův diář, Ochrana a péče, Jádroviny, Řez ovocných stromů,.


Listí zlikvidujem a našprtáme ten postřik. Houbová choroba - rez hrušková. Jalovce už tam jsou, jinak by nebyla rez. Zdravý strom se s tím popere.

Jinak samozřejmě chemický postřik. Jelikož je rez hrušková dvojbytná a přezimuje na jalovci čínském a jalovci . Gymnosporangium fuscum, Aecidium cancellatum, Podisoma juniperi-sabinae, Puccinia juniperi, Roestelia .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky