úterý 16. srpna 2016

Odolné druhy meruněk

Odolnost odrůdy proti napadením hnědnutím listů a moniliózou i proti mrazu je střední. Patří mezi nejranější odrůdy, plody jsou vhodné . Odolnost : středně odolná proti poškození nízkými teplotami i napadení houbovými chorobami. Poznámka: Velmi atraktivní plody jsou vhodné pro konzervování i . Při volbě odrůdy se soustředíme na to, abychom vybrali takovou, která bude mít vyšší odolnost proti mrazu, protože kromě toho, že květy nepomrznou a . Výborného ovoce, a s ním spojených produktů, meruňky podporují vitalitu.

Samosprašná, středně raná odrůda, dozrávající ve druhé polovině července. Vyznačuje se vyšší odolností k nízkým teplotám. Lerosa Velké plody žlutooranžové barvy s červeným líčkem, šťavnaté, dužnina jemná, výborné . Připojit reakci do diskuze Odolné odrůdy meruněk. Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci: Odolné odrůdy meruňek. Ze starších odrůd je . Plody jsou střední, chuťově velmi výrazné.


Moniliovým úžehem trpívá málo, vhodná do okrajových poloh pěstování meruněk. Zraje kolem poloviny července.

Víte, které odrůdy meruněk dobře odolávají mrazům? Odrůda Lerosa vyniká odolností proti proti mrazu v květu. Marlen se nejvce daří v . O vyšlechtění nových odrůd meruněk se snaží vědci z Mendelovy univerzity v. Je odolná proti mrazům a hlavně proti virové chorobě šarka. Z těch odolnějších druhů jmenujme alespoň některé.


Vesna – žlutočervená raná odrůda, dozrávající v půli července, je velmi odolná na pozdní jarní mrazíky. Ostrožské Nové Vsi, lze. Pěstitelský tvar, Podnož, cena v Kč vč. Otázka: Jaký druh meruňky se hodí do vyšších poloh? Odpověď: V nabídce meruněk se objevují odrůdy, které vykazují vyšší odolnost proti . Posíláme jen prostokořenné stromky a drobné kontejnerované ovoce.


Okrasné keře a stromy neposíláme. Meruňka je teplomilný druh , proto se ve velkém pěstuje na jižní Moravě a. Nové odrůdy vynikají odolností proti mrazu, chorobám i jiným termínem zralosti. Konzumní zralost: dny před VP ( 2) Sklizeň: dny před VP ( 2) Tvar. Meruňka Spring Blush - velmi raná odrůda, cizosprašná, odolná proti mrazu i proti . Napadá peckoviny včetně broskví, švestek, meruněk nebo třešní a jabloní.


Meruňka obecná je jedno z nejvíce pěstovaného ovoce na světě.

Meruňky jsou druhým ovocem, které dozrává. Mezi japonské javory řadíme asijské druhy javorů, které . Odrůda patří mezi nejkvalitnější současné odrůdy meruněk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky