pátek 5. srpna 2016

Jak sazet špenát

Semena špenátu jsou schopná klíčit již při teplotě – stupně Celsia, proto je můžete sít velmi brzy na jaře. Vytváří přízemní růžice listů sytě zelené barvy. Spinacia oleracea) a recepty, co s listovým špenátem dělat v kuchyni. Jak se starat o špenát ? Jaké jsou choroby a škůdci špenátu ? Rozhodnete-li se špenát pěstovat, pak je dobré se nejprve rozhodnout, v jakém období jej chcete sklízet. Možnosti jsou jarní nebo podzimní . Zasadit ho můžete do květináče a pěstovat v interiéru nebo na parapetu.


Jestliže si chcete špenát opravdu vychutnat, vypěstujte si ho doma. Spenat-velmi zdrava listova zelenina. Kompost a komplexní hnojiva jsou . Pestovanie zeleniny a ovocia. Výsadba, obrábanie, zber a uskladnenie.


Se špenátem totiž tuto rostlinu spojuje pouze jejich obdobné využití v kuchyni. Ozimý špenát se nehodí pěstovat v oblastech s dlouhou zimou, na zahradách s těžkou jílovitou půdou a po pozdních košťálovinách a pozdní mrkvi. Mladé, čerstvě seřezané listy, mají v zahraničí speciální název „baby leaf“ a na jaře se běžně prodávají v každé prodejně zeleniny už vysazené . Pochází z Austrálie, Oceánie a . Je to zelenina otužilá, zvládne i nesmělé začátky . Postupný návo který Ti pomůže od výsevu až po sklizeň. Kdy a jak zasít semena špenátu ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


V druhé polovině března můžete sázet odrůdy jarního česneku na záhony vystavené. Máte-li v úmyslu pěstovat špenát před hlavní plodinou jako předplodinu, . Jahodový špenát se dá stejně dobře pěstovat v truhlících na balkoně, v květináčích za oknem i přímo na záhonech v zahradě. Schopnost lebedy zahradní (Atriplex Hortensis) šířit se do okolí a rychle kolonizovat nová stanoviště je věru ohromná. Lebeda jakožto ruderální . Víte, kdy a jakou zeleninu sázet ? Během března vysévejte na záhony špenát , dále můžete v druhé polovině měsíce přidat ředkvičky, petržel . Archiv pro štítek: špenát.


Ať se záhon i balkon zelenají salátem, špenátem , mizunou, polníčkem. Zjistíte co kdy vysévat a sázet a jak na to. Zásadně by se vedle sebe neměly sázet druhově příbuzné rostliny. Pěstování špěnátu není náročné.


Vyžaduje dobře hnojenou mírně zásaditou půdu a přiměřenou zálivku. Můžeme ho sázet prakticky po celý rok, buď brzy zjara, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky