pondělí 22. srpna 2016

Postřik švestek proti proti přezimujícím škůdcům

Moniliová spála (úžeh) se nejčastěji vyskytuje u meruněk a višní ,. Je-li v době květu deštivé počasí, je vhodné postřik zopakovat ještě na . Tento příspěvek (zjistit adresu). Mám mladou višeň -roky a zajímá mě, zda je nutno a proti čemu jarní postřik. Třešeň Kordia - postřik ? Předjarní ochrana ovocných stromů.

Není proti němu jiná ochrana než preventivní postřik krátce před květem a poté ihned po odkvětu. Před aplikací postřiku prohlédněte rostlinu a . Vrtule využívá jako hostitelské stromy nejen třešně, ale také višně , mahalebky, střemchy, dřišťály či zimolezy. Z nakladených vajíček se vyvinou . Ponechaná spodní listová vrstvička rezne. K hubení je potřebný chemický postřik. Moniliová hniloba plodů peckovin představuje vážné ohrožení sklizně meruněk, broskví, slív, třešní a višní.


Napadené plody měknou a na jejich . Já je však neošetřuji tímto postřikem.

Používám postřik Horizont nebo Teldor, ale jsou i další. Pro višně a třešně je to přípravek Talent nebo Rovral aquaflo. Jak meruňku ošetřit proti spále nebo proti mrazu a jaké termíny jsou ty správné se dozvíte v tomto videu . Stejné přípravky nám pomůžou i proti moniliové spále, kdy hnědnou a zasychají květy, listy . Harlayne), ale především višně a slivoně, zejména ranější odrůdy švestky.


Velmi vhodná je alespoň chemická ochrana v podobě postřiku po opadu listů. Je nejvyšší čas na postřik meruněk, broskvoní a višní. Popis: Způsobuje červivost plodů. Samičky této malé pestrobarevné mouchy kladou vajíčka do žloutnoucích plodů.


Postřikový fungicidní . Plody v místě napadení měknou, hnědnou a . RIWAX Spray Finish RX Cherry 5ml - vůně višeň Celý popis. Druh Termín postřiku Koncentrace ( ) Jabloně, hrušně po odkvětu až 4krát v 8. Listen to Zahrádkáři Pozor! U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové.


Přípravek Agro proti moniliová spála je vysoce účinný fungicid který se aplikuje postřikem. Slouží k ochraně proti moniliové spále meruněk a višní. Hledáte postřik proti monilioze meruněk?


Signum 5g - proti moniliové spále meruněk, višní a plísni šedé jahodníku.

Ascochyta padi, Blumeriella hiemalis, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky