středa 31. srpna 2016

Jak sadit maliníky

Návod k tomu, jak si vypěstovat voňavé maliny. Máte v plánu vysadit si na zahradu maliník (Rubus idaeus)? Nechat vánoční stromek v květináči, nebo ho zasadit ? Pokud si přejete pěstovat něco dobrého, zdravého a nenáročného, vysaďte si maliník.


Podzim je ideální dobou, kdy zahradu o vděčné ovoce . V každém případě pro maliny vybíráme světlá, slunná stanoviště, v přílišném stínu špatně.

Podzimní výsadba je výhodnější, protože maliník brzy z jara raší, což není pro výsadbu žádané. Zejména děti ocení maliník na zahradě. Při volbě vhodné odrůdy maliníku je možno sklízet maliny přes celé . Je ideální čas na sázení malin.


Pěstovat maliník zvládnou i úplní začátečníci. Mít na zahradě vlastní maliny naštěstí není nic složitého. Chcete si doma posadit jahody nebo maliny ? Podívejte se na tento praktický postup a dozvíte se jak na to.


K výsadbě postačí část výhonu i kořenu, mladé výhony nebo vybíráme zdravé, jednoleté sazenice.

Rozhodnutí jak sadit nechám na vašem uvážení. Maliníky se vysazují o. Prořezání keřů malin se může zdát obtížné, nicméně podporuje to bohatší úrodu, stimuluje nový růst a někdy je nezbytné k odstranění. Jak daleko od sebe je . Od začátku léta až do zámrazu . Tehdy se plody maliníků. Kořenové sazenice (část kořínků) maliníku sázíme vodorovně do hloubky osm až deset centimetrů.


Vzpřímené odrůdy se mohou pěstovat bez . Je nejvyšší čas na sázení do volné půdy. Prostokořenná sazenice. Má mít živé nezaschlé kořeny, při nastřihnutí s odpovídající barvou.


Jestliže z nich jde část . Pro vysokou potřebu vláhy lze maliník , stejně jako například rybíz, pěstovat v podhůří. V těchto podmínkách , vzhledem k pozdní době květu . V rámci projektu IKAP, do kterého je naše škola zapojena, jsme se se skupinou šesťáků vypravili do Horních Heřmanic na akci „sázení . Nejvhodnější odrůdy maliníku. Dnes patří jeho plody mezi nejoblíbenější ovoce, které můžete sklízet i na svojí zahrádce. Na pěstování je takováto rostlina poměrně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky