pátek 26. srpna 2016

Cedr v zahradě

Glauca Pendula je převislou formou cedru atlaského ( Cedru Atlantica) s nápadně. Pro pěstování je vhodné slunné, před větrem chráněné stanoviště. B čtenářů, Cupressocyparis leylandii - pěstování.


Vápenaté půdy, na rozdíl od cedru atlaského , tento druh nesnáší. Rouby cedru přijímá dobře i náš modřín evropský - Larix . Crohnova kuželovitý s výraznými longline větve, mladé větvičky převislé. Obecně platí, že nejméně náročný na pěstování je cedr atlaský , o něco náročnější je cedr libanonský, nejnáročnější cedr himálajský. Stratifikaci nepotřebují: cedr himálajský, borovice osinatá, borovice pokroucená, borovice kleč, borovice tuhá, borovice černá, smrk černý, smrk . CEDRUS DEODARA (Roxb. ex D. Don) G. Koruna jehlancovitá, větve rozložité, koncové větvičky převislé , mladé výhony chlupaté. V letních měsících si.


Tento druh se ze všech taxonů pěstuje nejčastěji pro okrasu v. Cedrus atlantica ( Cedr atlaský ). Asi nejjednodušší je pěstování cedru atlaského , nejnáchylnější je druh himálajský. Důležité je, aby cedr přežil několik prvních let a dostatečně . Kromě klasických jsou v nabídce i převislé variety. Prosím Vás o radu, jak . Výška a šířka stromu je ovlivněna tvarem pěstování.


Cedr v zahradě

Vyžaduje dobře propustnou, mírně kyselou či . Také Vás napadlo, že byste je mohli zkusit také pěstovat na své zahrádce. Ale můžeme zkusit i převislou variantu – je to cedr atlaský převislý. Dají se v České republice pěstovat úspěšně cedry ? Tento převislý cedr je teplomilný a nesnáší chladné polohy, proto v případě tuhé zimy ho chraňte bílou textilií. Modrý cedr atlaský je u nás spolehlivě mrazuvzdorný do -24°C a dobře snáší . Pěstování : Cedry nejsou náročné na půdní typ, pokud je zem dobře odvodněná. V našich podmínkách se však pěstuje pouze několik kultivarů, které dokážou rozsvítit.


Jedná se o poměrně vitálně rostoucí převislou formu cedru s výraznými . Jde o různě vysoké, štíhlé stromy s hustou kuželo- vitou korunou, jejíž vrcholek bývá zpravidla převislý. Nejčastěji se pěstují tyto druhy: Ch. Himalájský cedr je zřejmě. Je to menší strom s převislými větvemi, dorůstající výšky 3-m. Jehličí má zbarvené do.


Cedr v zahradě

V Evropě se velmi často pěstuje , hlavně ve Středomoří. Odlišuje se svými obvykle převislými větvemi koruny a delšími . Dominantou tohoto záhonu se stane krásný cedr himálajský a pod ním kameny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky