středa 3. srpna 2016

Stříhání bobkovišní

Kdy bobkovišně stříhat. Přestože odborné příručky doporučují stříhat živé ploty v letní době, nejlépe v srpnu či v září, zahradníci stříhají kdykoliv . V případě, že ale bobkovišeň pěstujeme jako živý plot, řez bychom měli provést již v srpnu. Tento okrasný keř se řadí mezi rostliny vytrvalé a také mrazuvzdorné.


BOBKOVIŠEN KDY STŘÍHAT. Bobkovišeň Caucasica. Keř je jedovatý celý, dokonce i při jeho stříhání byste měli používat ochranné rukavice.


Nebezpečná je bobkovišeň zvláště pro děti, které . Taky to řeším, z důvodu rychlého oddělení od souseda jsem koupil vyšší bobkovišně , ne úplně husté. I když píšou, že se má stříhat v červnu . Zivý plot - bobkovišeň versus Thuje Smaragd? Jako podrost, živý plot i solitér. U staršího plotu ze stálezelených dřevin . Jiný řez vlastně ani nepotřebují, jestliže jejich růst není nutné usměrňovat. Například živé ploty se doporučuje stříhat od dubna do poloviny . V průběhu května a června bíle nakvétá.


Velmi dobře snáší řez a . Pro pěstování volíme neutrální až mírně kyselé lehčí půdy a polostín. Ovlivní to životnost keře a podpoří bohaté kvetení. Stříhání je možné v dubnu nebo v polovině července. Prosím, když přes zimu namrzly vršky bobkovišní - jsou hnědé, kdy je nejvhodnější doba ořezu?


Takto poničený živý plot nevypadá pěkně, proto je nutné stříhat keře ručně. Subscribe to kdy stříhat bobkovišeň. Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.


Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném. Jsou vhodné pro vytváření malých detailů i pro tvarování stálezelených dřevin s velkými listy, jako je třeba bobkovišeň (Prunus laurocerasus). Druhý řez je nutný pro udržení rostliny ve správném tvaru, tent řez by se měl provádět v září. Díky vzpřímenému růstu není potřeba stříhat.


Pokud ho chcete tvarovat, snese jakýkoliv jarní řez. Dodáváme v květináči. Stanoviště: plné slunce. Hodí se do živých plotů, jako pozadí pro jinak barevné dřeviny atd. Jak posíláme a balíme rostliny?


U tohoto druhu nikdy neřežeme v zimním období. I tak se dá hovořit o bobkovišni , krásném živém plotě. Stříhat rostlinu je nejlepší v dubnu nebo ve druhé půlce července.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky