úterý 11. prosince 2018

Přesazování venkovního ibišku

Přesazení venkovního ibišku. Nepřihlášený uživatel - Miloslava Herdová. Otázka: Máme asi pětiletý venkovní ibišek. Teď ho potřebujeme přesadit.


A přesazovat můžeme z květináče do květináče. A pokud se chystáte venkovní ibišek pěstovat, jistě vám následující řádky přijdou vhod. Ibišky jsou rostliny z čeledi slézovité. Jsou to nenáročné opadavé keře, s. Jednotlivé květy ibišků sice kvetou velmi krátce, většinou jeden až dva dny, ale každý den rozkvétají nové a nové, takže rostlina zůstává v plné.


Listy venkovního ibišku jsou vejčité až kosočtverečné, často trojlaločné. Květy mívají průměr až cm. Vyrůstají jednotlivě na krátkých. Na venkovním stanovišti jej můžeme v našich podmínkách letnit, což velmi.


Exotické ibišky přesazujeme asi do dní ,co je zakoupíme. Pak ale sáhneme po rostlině Hibiscus syriacus neboli ibišku. Třebaže velkokvětý ibišek patří mezi venkovní rostliny, které se zpravidla. Potřebovala bych poradit ohledně asi let starého ibišku syrského.


Chtěli bychom ho přesadit. Mladé ibišky přesazujeme zjara každoročně, u starších stačí odebrat. Venkovní ibišky poměrně pozdě raší a kvetou až na sklonku léta, tzn.


Co se typu země týče, ibišek je vcelku nenáročný. Pouze starší rostliny při přesazování nemají rády rašelinu. Zem musí být každopádně . V tuto dobu též můžeme přesazovat nejlépe do koupeného substrátu, případně do kompostované zeminy. I pěstování venkovního typu ibišku není příliš složité. Jsou prý tříleté, vysoké asi 50cm a jsou v květináči o průměru 12cm skrznaskrz . Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu.


Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. Nejvhodnější dobou pro přesazování ibišků je jaro. Jedná se o ibišek venkovní , dřevnatou bylinu kvetoucí od léta do pozdního podzimu.


Mám asi letej ibišek a chtěla bych ho přesadit na jiný místo. Můžu to na podzim po odkvětu risknout? Já posílala Ivče loni na jaře, hlína z něho . V tomto období ibišku vyhovuje i méně světla.


KDY A JAK ČASTO PŘESAZOVAT. Používám zeminu pro pokojové kvetoucí rostliny,s . Ibišek má bohatý kořenový systém.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky