čtvrtek 20. prosince 2018

Květina torivka

Je to dvouletá rostlina. Světlo: K tomu, aby rostlina vydatně kvetla vyžaduje dostatečně světlé stanoviště bez přímého slunce v létě. Odolnost: nemrazuvzdorná. Mezi streptokarpy najdeme v jejich domovině . Už se bojíte cokoliv nového koupit, aby to zase nedopadlo jako obvykle?


Tořivka je květina , která vykvete téměř v jakémkoliv prostředí a při . Patří do čeledi podpětovité, takže je blízce příbuzná . Tořivka si získává mezi pěstiteli pokojových rostlin stále větší oblibu, především. Jak jsem již předeslala, tořivka je květina velmi nenáročná. Na venkovní stanoviště ji umístíme až . Travnatá, hojně kvetoucí pokojová rostlina. PRIMA RECEPTÁŘ vám představíme několik pozapomenutých květin , které se.


Každých 6-měsíců je dobré rostliny přesazovat. Známkou toho, že rostlina potřebuje přesadit, jsou například žloutnoucí listy. Použijte pokud možno plastový , . Zemina běžná květinová. Současné barevné spektrum odrů velikost květů a dostupnější odrůdy s velkými listy, potvrzují, že tořivky mají před sebou . Stejně jako většina květin i tořivka vyžaduje v zimě klidové období.


Rostlinku ponecháme na chladnějším světlém místě a omezíme zálivku. Kvete od května do října velkým počtem trubicovitých květů připomínající. Streptocarpus saxorum je velice pěkná rostlina, která vytváří dlouhé plazivé výhony.


Pochází z jižní Afriky a Madagaskaru, je to tedy zcela nemrazuvzdorná, pokojová rostlina. Blízce příbuzná je s možná známější gloxinií – česky . Popis: Nabízím kvetoucí rostlinu převislé. Gloxínie i tořivka spolu s africkou fialkou patřily už odedávna k oblíbeným květinám našich babiček. Vždy měly své místo na parapetech spíše . Tento pin objevil(a) Uršula Uršulová.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Teď jsem psala vedle,tak to napíšu ještě sem,ať je to pěkně pohromadě. Celodenní přímé slunce jí nesvědčí, teda co jsem.


Domácí Rostliny, Orchideje, Zahrady, Látkové Květiny , Naturaleza , Rostliny, Africká Fialka. Filip Kindl uložil(a) pin na nástěnku TOŘIVKA. Krásné Květiny , Africká Fialka, Girly Girl, Rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky