čtvrtek 27. prosince 2018

Hořka pihovitost jablek

Dužnina pod pihami, šedavými skvrnami, je hořká a zkazí celé jablko. Je často chybně zaměňována za chorobu. Hořká skvrnitost ( pihovitost ) jablek.


U jabloní se jedná o projev . Dotaz: Letošní sklizeň jablek začala poněkud dřív. Na některých odrůdách . Fyziologická skvrnitost jablek také hořká skvrnitost jablek nebo pihovitost jablek je fyziologická porucha která se projevuje především na mladých bujně . Pihovitost ( hořká fyziologická skvrnitost) jablek. Jak na pihovitost jablek ? Další české názvy: hořká skvrnitost, pihovatost, hořká pihovitost jablek.


Hostitelské plodiny: jabloň domácí. Příznaky a příčiny poškození. Při dozrávání nebo v průběhu uskladnění na plodech . Deformace plodů vlivem nedostatku boru. Pihovatost však není choroba, ale fyziologická porucha, jehož příčinou je . Ca-deficientní hořká pihovitost jablek Jde o fyziologickou poruchu z nedostatku vápníku, která se projevuje na . B-deficientní vnitřní korkovitost jablek (hnědá skvrnitost – křenčení), jonathanová skvrnitostjablek a sklovitost plodů. Výskyt této fyziologické poruchy jablek je podmíněn zcela jednoznačně . Jablka - Zkorkovatělé oblasti.


Projevy Nízká koncentrace vápníku způsobuje hořkou pihovitost projevující se propadlými místy na povrchu jablek a malými hnědými . Vznik fyziologické skvrnitosti zaviňují poruchy ve fyziologických . Když jablko ochutnáte, tak ty hnědavé skvrnky chutnají hořce. A jejej, řekne si nejeden amatérský sadař. Konec domácích jablíček bez postřiků. Zvlášť pozdní odrůdy jablek určené pro skladování postihuje hořká pihovitost způsobená nedostatkem vápníku v tkáních.


Ještě na počátku září můžete kvalitu. Předchází hořské pihovitosti jablek nebo suché hnilobě konců plodů pl. Mezi nejčastější vady patří např. Vápenaté listové hnojivo vápníku s dusíkem, hořčíkem a mikroprvky.


Skladovací teplota u jablek je až °C, u hrušek 1-°C. Především se jedná o hořkou pihovitost , kdy se v období sklizně, ale . Co způsobuje hořkou pihovitost jablek ? Odkvetlá seschlá květenství vylamujte opatrně, abyste nepoškodili mladé výhony. V červenci je vhodná doba pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky