úterý 25. prosince 2018

Jak pokládat nopovou folii

Před vlastní prací s nopovou fólii bychom měli: Než se pustíme do pokládání nopové fólie je samozřejmě nutné odkopat zeminu okolo základů domu, a to . Jak položit nopovou fólii – postup. Okolo základů domu je potřeba provést výkop do hloubky maximálně základové spáry. Jde o klasickou nopovou fólii.


Geo nopovka - výstupy nopů směřují vzhůru.

Nopy, které směřují dolů . Nopová fólie bez geotextilie - můžete ji pokládat směrem vzhůru i dolů. Jak se správně klade nopová folie ? Nopkama směrem ke konstrukci či naopak? Dalo by se říci, že je nopových folií použito chybně.


Firma co prováděla zateplení už pokládku nějak nedokončila . Spodní vody nevím jak jsou vysoko,ale když jsem vykopaný pásy (asi týden). Jestli zároveň pokládat i drenážní trubku, tak to závisí od toho, zda ji máte .

Má někdo zkušenosti stím vykopat drážku těsně domu drážku aby se mohla položit nopová folie? Jaké jsou zásady návrhu drenáže a jak postupovat při zhotovení. Nopovou fólii (bez nakašírované geotextilie) klademe nopy směrem k . Pokládat drenáž na vrstvu propustného štěrku je vskutku zhovadilost, to je tam zcela zbytečná. A u nás ve město, kdo dělá drenáž, tak ohýbá nopovou folii do tvaru L (elka) a poté na to.


Odspádovaná trubka je řešením, jak toho dosáhnout. Za dalsi jak ukoncit nopovou folii ? Muze koncit v zemi svisle zaroven se zakladem nebo musi byt ohnuta do L A jeste jedna otazka muzu . Jak je na fotkach zřejmé již jsme začali odkopávat nejvíce exponovanou. Použit Nopovou folii k izolaci domu. Kdy využijeme nopovou fólii ? Zásadní je samozřejmě položit fólii správně, nikoli opačně.


Kterou stranou patří nopová fólie nahoru - tou, kde jsou nopy až k okraji,. Nopová folie má vlastně takové výstupky, jako by to byl zbytek z malé. Z čeho stavět na zahradě?


Pro tyto účely jsou vhodné: polyetylenové nopové fólie v rolích . Na tu lze položit například valouny nebo betonovou dlažbu se spádem od chalupy.

Nedoporučuje se obalovat. Nad terénem lze nopovou fólii upevnit ke stavbě pomocí speciální lišty. Spojování nopových fólií je možné provést přeložením min.


Je třeba se rozhodnout, jak soklová část bude vypadat, jestli bude splývat s. Přirazit nopovou fólii na extrudovaný polystyren můžete. Nopovou folií je možné pokládat na vodorovné i svislé plochy na podklad zbavený ostrých výstupků. HDPE fólie s širokým uplatnění ve stavitelství jak v novostavbách, tak i při rekonstrukcích domů.


Na tuto šikminu je vhodné ještě položit drenážní trubku s vývodem do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky