úterý 25. prosince 2018

Manfild manfild bazény

Rostlina štěpovaná bez vytvořeného kmínku ,takže se pěstuje jako keř. Roubuje se nejčastěji na kmínek Prunus cerasifera (myrobalán třešňový). Někdy z kořenů nebo z kmínků vyrážejí plané výhony.


S broskvoní má mandloň podobné nároky na půdu, mandloně se také obdobným způsobem řežou. Ibišek syrský na kmínku prům. Vhodná i do malých zahrad.


Ovšem naše sakury jsou často roubované na kmínek ptáčnice nebo . Jako solitera působí impozantně při zapěstování korunky na kmínku jako . Plodů se u okrasné mandloně ( trojlaločné , nízké) nedočkáte, ta sice plody nasadí , ale nedozrají. Máte-li mandloň sladkoplodou a opravdu . Oblíbená,v květu velmi nápadná rostlina. Pro místa s drsnějším podnebím nejsou vhodné, protože stromky špatně odolávají mrazům. Tato plnokvětá odrůda se často pěstuje i na kmínku. Proto, aby mandloň neustále každým rokem bohatě kvetla, je potřebné výhony zastřihovat zhruba o jednu . Minimální množství pro objednání je 1. Odrůdy na- roubované na kmínku jsou vhodné k. Prunus triloba ( mandloň trojlaločná ) je dřevina původem z Číny.


Volně rostoucí živé ploty. Zapěstování na kmínku. Mandloň trojlaločná kmínek 100cm. Dorůstá výšky okolo 2-3m a šířky okolo . Velmi oblíbený na jaře kvetoucí keř naroubovaný na kmínku (stromeček) ! Azalka na kmínku kvetoucí.


Vrba ´Hakuro-Nishiki´ - kmínek 100cm. Kvetoucí keř bude bohatá. Myrtus communis - Myrta obecná - na kmínku velký stromek.


Jednu roubovanou na kmínku jsem potkala před pár dny v . Mám na zahrádce mandloň trojlaločnou (prunus triloba)Na jaře. Triloba roubuje do kminku. Vyžaduje odvodněnou půdu, přednost dává mírně kyselé půdě.


Je plně mrazuvzdorná do -34st.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky