středa 11. července 2018

Kdy sázet pazitku

Kam zasadit pažitku ? Jak a kdy zasadit pažitku ? Hnojení venku rostoucí pažitky je vhodné na podzim, kdy kolem trsů rozprostřeme kompost a mulč, aby . Pažitka patří mezi bylinky, někdo ji řadí i k zelenině, které jsou pro naše zdraví hlavně ke konci zimy skoro nepostradatelné. Tělu pomáhá zajistit zejména přísun. Na co pozor při nákupu semen ? Jaký použít substrát?


Jak postupovat při klíčení a kdy bylinky . Bylinky je ideální zasadit ve chvíli, kdy se již venkovní počasí trochu ustálilo. Ideálně tedy koncem března nebo začátkem . Přes léto vyžaduje pažitka hnojení jedenkrát za dní pomocí tekutého hnojiva. Ve druhém roce svého života začne . Nať pažitky zatahuje v zimě. Rostliny můžete proto přikrýt suchým listím, aby brzy na jaře vyrostla čerstvá nať. Na podzim můžete zasadit pažitku do různých nádob.


Zkoušeli už jste pěstovat bylinky? Pokud ne, můžete to vyzkoušet. Víte, kdy zasadit bylinky na svou zahrádku a jak se o ně starat?


V jakémkoliv truhlíku poroste pažitka lépe než v květináči. Jestli přesto na květináči trváte, měl by být prostorný. Můžete ji vysadit i do vrchní části .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky