pátek 20. července 2018

Trvalé voskovka na hrob

Do stínu se hodí i spousta půdopokryvných trvalek , která nám nahradí trávník. Jde například o devaterník, nebo třeba pryšec, který na jaře . Hodí se na zastíněná místa na skalkách a do stínu stromů. Ačkoliv jí lépe vyhovují vlhčí stanoviště, poměrně dobře snáší sucho. Množí se vegetativně pomocí .

Vysazujeme na slunce až do polostínu , na mírně vlhké až vlhké stanoviště. Trvalky se prodávají v kontejnerech a jsou převážně zasazené do směsi písku. Skalniček se vzdávat nemusíte, ani když na skalku nemáte místo. Phlox, Thymus, do stínu Arabis, Campanula a netřesky, ve stínu se bude. Podél slunné cesty, do štěrbin, lze vysadit suchomilné skalničky a trvalky , např.


Skalka ve stínu a polostínu , nenáročná skalka. K osázení skalky ve stínu použijeme kapradiny, zakrslé bohyšky, čechravy nebo violky. Bohyška – rostlina do stínu.

Platí pravidlo: trvalky vysazujeme nebo přesazujeme podle doby květu. Hodí se tedy i na skalky na slunci nebo na prosluněné záhony. Půdopokryvné trvalky do stínu a polostínu. Jaké druhy se hodí na stinná či slunečná místa a které do polostínu ? Jaké trvalky zvládnou přímé slunce, které dávají přednost stínu a jak se o ně starat? Návod krok za krokem, jak založit na jaře skalku.


Ne každá zahrada je plná slunce. Ale ani na severní straně domu či pod stromy se kvetoucích trvalek vzdávat nemusíte. Zasaďte stínomilné kultivary. Tato kobercovitá trvalka kvete v průběhu celého léta drobnými bílými květy. V závislosti na druhu prospívají jak na slunci, tak i ve stínu , a kvetou již od . Rostlina vhodná do polostínu až stínu.


Velikost květináče: K9x9. Jedná se o trvalku určenou do zahrady,nikoliv na skalky díky její výšce. Nádherná je u plotů . Asplenium trichomanes sleziník drobná kapradinka, polostín až stín ,.

Cotula atrata kotula nízká stálezelená trvalka , pro skalky i . Nízké druhy se hodí do skalek na zídky, jako lem trvalkových záhonů. Duben je ten pravý měsíc, kdy se můžeme pustit do osazování skalky. Skalničky jsou trvalky z horských oblastí, které mají rády trochu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky