úterý 10. července 2018

Lomy pískovny koupání

Dříve se zde ve třech lomech těžila žula, teď nabízí příjemnou možnost koupání , na své si zde přijdou také potápěči a milovníci skoků do vody. Komplex jezer se nachází u obce Vliněves u Mělníka. Přírodní zatopená pískovna s hloubkou okolo až metrů oklopují travnato- . Podívejte se na devatenáct zatopených lomů , které patří v Česku mezi ty nejkrásnější. Ovšem pozor, u některých platí oficiální zákaz koupání. U Hrádku, na půli cesty mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, najdete jedno z nejlepších míst ke koupání v regionu.


Jde o několik jezer bývalé pískovny , . Toto využití je přednostní a koupání zde proto bývá omezeno. Autor fotografií: Přebral, autor textu: Přebral. Obec, okres, kraj: část obce Vliněves, . Ideální představu o klidném koupání nabízí mnoho zatopených lomů , jezer. Nádherné je také okolí, pískovny obklopují lesy chráněné krajinné . Swimplaces (formerly Kde se koupat ) is a community driven project to map the best wild swimming places around the globe.


Lom je vzdálen zhruba kilometrů od Prahy a nejlépe se sem dostanete z . Ať už se jedná o řeky, jezera, lomy , pískovny nebo rybníky. Takové koupání má úžasnou atmosféru, ovšem ne vždy tu najdete servis v podobě . Koupání v pískovnách. Na Třeboňsku je několik lokalit - pískoven , které lidé využívají ke koupání. Možnost koupání v zatopeném lomu. Pláže jsou travnato-písčité.


Těžba písku stále probíhá, a to ve východní části jezera. Pište tipy konkrétních míst z celé ČR i SR. Defurovy Lažany ,okr. Milovníci přírodního koupání mohou využí na Jesenicku množství zatopených lomů či pískoven.


Nedaleko se nachází také známá polská jezera. V blízkosti najdete také jezero Poděbrady, které vzniklo v bývalé pískovně. Jezera nabízí velmi čistou vodu a úzké pláže oddělené zelení.


Velmi oblíbená jsou i mezi . Z některých pískoven vznikají živelné prostory pro koupání a rybaření, u jiných je rekre- ační využití plánováno. Během průzkumu jsme . Lom a pískovna Střelec je situována u obce Hrdoňovcie kilometru jižně od Újezdu pod Troskami. Voda je zde křišťálově čistá díky říčce, která protéká dnem.


V horkých letních dnech míří za koupáním do zatopených lomů a pískoven stovky lidí. Oblíbené jsou zejména kvůli čistotě vody a malebnosti . Jezero Sadská km od Prahy, vstup zdarma. Zatopený pískový lom nedaleko .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky