čtvrtek 19. července 2018

Cherry rajčata zaštipování

Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá). Slupka i dužnina plodů všech druhů peckovin ( meruňky , broskve, slívy, třešně, višně) měkne a hnědne. Na hnědých pletivech. U některých ovocných stromů ( meruňky , višně a třešně) může napadat i květy, listy a větvičky. Pro chemickou ochranu se provádí ochranný postřik.


Pokud celoročně chráníme stromy a keře postřiky , je možné ten předjarní vynechat. Příčinou úžehu květů neboli moniliové spály peckovin, jež napadá meruňky , višně i třešně , . Jarní postřik ovocných stromů a keřů je zaměřený na ničení. Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Bez tohoto základního úkonu nelze dlouhodobě meruňky pěstovat. Bez postřiku dochází k prosychání konečků větviček, později celých větví a strom zpravidla . Takto zapěstované stromky, se dobře ošetřují postřiky , snadno se sklízí a v. Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví.


Zde ošetřujeme samotné plody stejnými postřiky jako v době květu. Ničemu to nepomůže, jen se do rostliny dostane více chemie a následně i do nás. Na počátku kvetení aplikujeme postřik na meruňky proti monilióze. K napadení větévek zejména u meruněk dochází obvykle krátce po odkvětu.


Je-li tento měsíc chladný a vlhký, ošetřujeme meruňky a višně v době jejich kvetení. Mezi hostitelské rostliny patří především jabloně, višně, třešně, meruňky , broskve a další. Z chemických postřiků se používá Calypso 4SC. U meruněk a broskvoní bílý nátěr oddálí nástup do jarního rašení, aby se . Hostitelské plodiny: meruňka obecná.


Přípravky: Baycor WP – pouze pro meruňky , Horizon 2EW, Sporgon 2WP, Talent,. Postřik vybíráme s ohledem na odrůdu jabloně či hrušně. U broskvoní jde především o první a rozhodující postřik proti kadeřavosti. Chemická ochrana rostlin. Dřív jsem se chemii bránil, ale potom, co to před pár lety postihlo všechny meruňky , jsem se dal na prevenci.


Vypadalo to jako spálené mrazem . Nepřetržité čtyřdenní srážky nedovolily chemickou ochranu v květu a došlo ke zkáze. Díky včasným postřikům o všechny meruňky nepřišli. Ráda bych se zeptala, zda existují ekologicky šetrné postřiky na zahrádku - především sháníme něco proti houbám na stromech.


Jak zajistit, aby v půdě nebyly zbytky chemie ? Co způsobilo zaschnutí meruňěk ? Velmi citlivé jsou meruňky , jejich květy poškodí mráz -°C, broskvoně -°C,. V druhé polovině února můžete meruňky ošetřit postřikem proti dřevokazným houbám. Pokud dovolí počasí (nemrzne či neprší), vydolujte postřikovač a. Přispět k tomu můžeme i my, a to postřikem po řezu proti houbovým.


Napadá kůru kmenů především třešní, švestek, meruněk a broskvoní, zřídka i jabloní a. Na chemickou ochranu se ve výrazné letové fázi motýlků obaleče . Zanedlouho nastane doba vhodná pro aplikaci chemických postřiků. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je nutné tuto. Interval mezi postřiky je až dnů v závislosti na infekčním tlaku. Optikombi - broskev, meruňka - LOVELA OPTIKOMBI - broskev, meruňka je fungicidní práškový přípravek ve formě smáčitelného prášku je určen k ochraně proti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky