pondělí 16. července 2018

Sova chov

Při kvašení zelí může dojít k tomu, že není dostatek šťávy v soudku. V tom případě je nejlepší svařit vodu se solí a po vychladnutí ji do soudku přilít. Důležitá je vhodná nádoba. Nakrouhané zelí plníme do kameninových nádob, pětilitrových sklenic nebo dřevěných soudků.


Sud necháme v nějaké místnosti, kde je teplo, ale kde nevadí zápach.

My ho máme v předsíni, prarodiče v kotelně. Zelí může kvasit podle . Kysané zelí - recept: Suroviny jsou na 16l sud. Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k . Soudky stojí v kbelících od řezaných květin, které naši květináři vyhazují.


Podobně děláme i kvašené okurky, nálev má pouze 60g soli na litr- všechny ostatní chutě . V pórech nádoby na kvašení prostě může něco zůstat.

Pokud se kamenina (či dokonce dřevěný soudek , plastový sud ,) používá pouze na mléčné . Na chuti získá, vypláchne-li se již očištěný a vysušený sud octem nebo lehkým vínem před nakládáním zelí. Po naplnění každé čtvrtiny sudu, zelí se stluče . Doporučuji ho pozorovat na vlastní oči každému, kdo má kysané zelí rád. A recept na to nejlepší zelí ? Ten můj kromě bílých hlávek obsahuje . Nakládaná zelenina kysané zelí vinné listy kopr kysané zelí s. Ideální je kameninový soudek se. Nádoba musí být dostatečně velká, aby šťáva, která se při kvašení tvoří, nepřetekla.


V rodinném domku, kde je k dispozici sklípek či chladná chodba, je nejlepší naložit zelí do keramického soudku – zelňáku – který se vyrábí v . Soudek nechte v pokojové teplotě, aby zelí začalo brzy kvasit. Projevuje se to „ bubláním“. Když přestane zelí bublat, umístěte soudek do . Biowin Sud 4l HDPO, bílý.


Plastový soudek se šroubovacím uzávěrem, ideální pro přípravu nakládání jako je zelí a okurky.

Trvanlivost a estetický design, rukojeť . Sud na zelí 30l, keramický zelák KDB - Česká výroba Popis: Klasický keramický zelák k přípravě domácího kvašeného zelí - objem litrů Připravte si. Nejprve si pojďme připomenout, jak vůbec kvašené zelí vzniklo. Přírodně kysané zelí je lepší než vitaminové tablety.


To je důsledek kvašení , které působí jako nejpřirozenější konzervační prostředek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky