pondělí 30. července 2018

Moniliový úžeh meruněk

Mezi hlavní příznaky . Tato choroba napadá hlavně meruňky a višně, méně pak také klasické třešně. Moniliová spála ( úžeh ). Meruňky – moniliový úžeh květů, tzv. Projevuje se usycháním větví meruněk. Každý z nás kdo pěstuje meruňky , višně či třešně nebo švestky se již určitě.


Ochrana: Odstraňovat mumifikované (vysušené) plody napadené moniliovou. Tedy počasí vhodné pro napadení meruněk moniliovou spálou. MONILIOVÝ ÚŽEH PECKOVIN (spála) napadá především meruňky a višně, . Boj proti monilióze a moniliovému úžehu peckovin, ať již to jsou meruňky ,třešně, višně, broskvoně či slivoně je věc pravidelného a včasného . Důležité je také mít na zřeteli,že meruňka s vyšším věkem snáší řez hůře. Ošetření v době květu proti moniliové spále( moniliový úžeh ). Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví známky jakoby . Termín ošetření proti moniliové hnilobě plodů je vždy určen ochrannou. Pálenice na Vyškovsku jsou téměř prázdné.


Letošní úrodu meruněk totiž zlikvidovaly jarní mrazíky a nemoc zvaná moniliový úžeh. Chtěl bych tímto tématem upozornit majitele meruněk na hrozící moniliový úžeh. Letos vzhledem k deštivému a chladnému počasí bude velký . U meruněk a broskvoní se vyskytuje klejotok na lokalitách méně vhodných pro jejich. K vidění a ochutnání byly meruňky velkopavlovické, ananasové,. Prosím Vás můžete mi odpovědět na otázku, zda postřik Talent účinkuje i na moniliový úžeh meruněk.


Horizon, který jsem dříve používal, . Okvětní lístky hnědnou a usychají, kališní lístky se postupně pokrývají našedlým povlakem konídií. Listy na napadených větvičkách postupně . U meruněk , broskví, sliv, třešní i višní měknou a hnědnou při této chorobě. Nejhorší bude úroda meruněk , zemědělci očekávají nejmenší sklizeň za. Hostitelské rostliny.


Tato houba napadá meruňky přes květy, které zasychají. Později napadá i plodonoše. Ty také zasychají, s nimi i větvičky.


Zaschlé listy zůstávají . Jejich listy postupně vadnou, ale . Jedním ze závažných onemocnění, která mohou postihnout téměř všechny dřeviny ve vaší zahradě, je tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky