čtvrtek 12. července 2018

Sloupovitá třešeň střihani

Za krátkou dobu dojde k samovolnému omezení vyrůstání postranních výhonů, takže letní řez budete muset opakovat už jen jednou v prvním roce po výsadbě. Stříhání sloupovitých ovocných stromků. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Návod na pěstování sloupovitých třešní.


Udržet a natvarovat třešně do malých sloupových tvarů je možné pouze za použití . Také jsem si Sáru koupila a vůbec nevím, jak ji mám stříhat. Sloupovitá třešeň Sára. Překvapilo mě, že má ustřižený . Jak pěstovat sloupovité ovocné stromky – Abecedazahrady. Z dalších se ve tvaru Ballerin pěstují hrušně Diana a Saphira, třešeň – Sylvia, višně, ale i nektarinky či slivoně.


Všem sloupovitým odrůdám je . Balerín a sloupovitě rostoucích ovocných stromků. V posledních letech se staly sloupovité jabloně neboli Baleriny fenoménem. Je nutné využívat letní řez. V případě objednávky stromků,které chcete použít pro . SLOUPCOVÉ JABLONĚ - ukázka jarního řezu u plně vzrostlých stromů.


Rady a tipy k řezu sloupcových jabloní. Je pravda, že uvedené odrůdy se dají pěstovat ve formě kordonu nebo štíhlého vřetene, to ale není důvod k jejich vyšší ceně. Jde o řez, nikoli místo.


Pokud se řez zanedbá a větve narostou do délky až m, je nutné. Nezapomínáme ani na to, že třešně jsou ve většině případu cizosprašné, tudíž musíme vybrat i správného opylovače. Višně naopak žádné opylovače nepotřebují. V současné době jsou mezi pěstiteli velmi oblíbené tzv. Postranní výhony stříháme za třetím očkem, a to nejlépe koncem srpna.


Ochranné sítě proti ptactvu natažené nad výsadbou třešní. Domů SLOUPOVITÉ TŘEŠNĚ (produktů). V této kategorii zatím nejsou žádné produkty. Přečtěte si o tématu ovocnych strihani or stromu.


Konec líbání pod třešní ? Vyšší tvary ovocných dřevin se uplatní. V tomto videu najdete odpovědi jak na řez letních peckovin - hlavně. Pokud je třeba korunu třešně prosvětlit a strom tak ozdravit, je osvědčeným postupem Zahnův řez.


Tuto metodu řezu můžeme uplatnit u všech . U těch dalších druhů . Nejvhodnější doba pro řez třešní je období po odkvětu, kdy intenzivně roste a rychle zahojí rány. Jsou to klasicky rostoucí stromky a každoročně se musí . Sakura neboli třešeň pilovitá (Prunus serrulanta). Sakury rostou středně rychle, hustě a dobře se větví, aniž bychom je museli stříhat.


Přiznám se, že ta sloupovitá třešeň se mi nějak nelíbí, přijde mi taková divná:-). Když ji budu stříhat zeshora, tak by se už neměla moc rozpínat ne? Ovocné dřeviny jsou stříhány a tvarovány tak, aby vytvářely ovocné stěny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky