pondělí 23. července 2018

Kdy sázet borovice

Ibišek je rostlina, která dorůstá do výšky až dvou metrů. Je snadko tvarovatelný a pro jeho krásnou barvu dotvoří jakoukoliv zahradu. Kdy tento ibišek prořezat?


Zařazení a nejznámější druhy ibišků. Ibišek (Hibiscus) je rodem vyšších dvouděložných rostlin z čeledi .

Je lepší střihat na jaře. Nyní ho dej někam do chladu - stupňů je ideální teplota . Ještě bych se ráda zeptala - kdy se může ibišek stříhat ? Zakoření zdřevnatělé části? Jestli ano, tak ve vodě nebo se to může zapíchat přímo do hlíny?


Stříhat či nestříhat ? Prodává se také na kmínku vysokém přibližně jeden metr. Tyto ibišky v nádobách jsou .

Ibišku , ale nevím, kam s ním, jestli na slunný. Ostříhat na holo, myslíš jako, uplně? A tak by mě zajímalo, kdy a jak moc stříháte ibišky vy? Máte doma nebo v kanceláři ibišek , který vám chřadne a nekvete? Musíte s ním mluvit a. V tomto případě se nevyhnete ustřižení . Ibišky (Hibiscus) pocházejí z Indie a Číny a až na výjimky se jim daří pouze v dobře vytápěném interiéru.


Obvykle je stříháme ve chvíli, kdy se . Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře. Tento „ zahradní “ ibišek má hrubě vzdušnou, nepříliš uspořádanou . Narostlo ibišek jako stromeček a krásně kvete. Autor: margita Stehliková. Použití: Ibišky jsou dnes hojně pěstované dřeviny zahrad. Ibišky by se měly stříhat v prosinci, nejpozději ale do konce ledna tak, že zkrátíme větvičky o polovinu.


Rostlinu lze vytvarovat také jako stromek, . A pokud se chystáte venkovní ibišek pěstovat, jistě vám následující řádky přijdou. Po zimě odhrneme přikrývku, a stříháním odstraňujeme uschlé části rostliny.

Krtečka“, kdy zlobivé mšice vyháněl krtek lískovou větvičkou pryč od květiny. Keře u nás ve volné půdě plně mrazuvzdorné. Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky