středa 25. července 2018

Pokojove rostliny tucnoliste kvetouci

My ji pěstujeme při vyšší vlhkosti normálně v květináči v běžné pokojové půdě. Získává ovšem barvu listů trochu do hněda. V Holandsku ji doporučují také jako . Rostliny zůstávají na zemi plazivé a nepřekračují výšku 5–cm.


Na povrchu vhodném pro šplhání, nevyjímaje stromy, přírodní skalky nebo člověkem vytvořené . Snadno zakořeňují koncové výhony takřka u všech plazivých rostlin, třeba u žumenu, popínavých filodendronů či voděnky.

Pokojové rostliny jsou v současnosti jedním z nejžhavějších trendů,. U plazivých rostlin stačí ve většině případů jen kořenový výhonek ve vodě a za chvíli můžete sázet. Pokojovky, které pochází z tropů, potřebují k . Zběhovec plazivý (3).


Počet kusů v balení:ks. Nízká trvalka s přízemní růžicí listů se rychle rozrůstá. Ficus pumila, Fíkus droboučký, Narozdíl od většiny fíkusů má tento druh plazivý způsob růstu. Pochází z Japonska a Číny.


Tento fíkovník má rád polostinné místo.

Fitónie Verschaffeltova(Fittonia verschaffeltii) – plazivá fitónie má zelené lístky . Plazivá a velmi nenáročná rostlina dobře snáší stinná stanoviště i menší přísun vody. Je to skvělá pokojovka pro alergiky, protože ze vzduchu . Rostou jako plazivé rostliny, keře i jako velké stromy. V našich podmínkách se pěstuje jako pokojová bonsaj.


Některé druhy nejsou. Styly a úprava Smokvoň . Je to snad nejoblíbenější pokojová rostlina doporučována začátečníkům, snášející snad všechny. Mohou být i takzvaně poléhavé, plazivé , převislé nebo popínavé. Pokojové azalky s rudým květenstvím mají zase příznivý vliv na náš zrak. Tam, kde se používá plynový vařič, se uplatní nenáročný plazivý potos, který však mírně dráždí citlivou pokožku.


Tato rostlina není náročná na . Náš domov s rostlinami mohou doplnit zajímavé pokojové rostliny – sukulenty. Možná, že okouzlí i vás a zařadíte je mezi své pokojové oblíbence. Fíkusy snášejí nejenom suchý vzduch v bytech s ústředním topením, ale také se spokojí s menším osvětlením.


Dřevnatějící pokojovky je třeba ošetřovat jinak než pokojovky plazivé nebo pnoucí a květiny rychle rostoucí vyžadují jiný přístup než druhy, které . Z plazivého rozvětveného oddenku vyrůstajínepravé lodyhy tvořené pochvami. Zaštipování i řezy pokojových rostlin vyžadují několik základních pravidel,.

Platí převážně pro popínavé a plazivé rostliny a měkké zelené vrcholové výhony. Neobyčejná mokřadní rostlina!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky