středa 4. července 2018

Nemoci jabloní a škůdci

Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší jabloni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Přezimující škůdci jabloní. Na jabloních a jiných ovocných dřevinách přezimuje řada škůdců v různých.


Zaměříme se dnes na jabloně - jaké choroby a škůdci likvidují naší jablkovou úrodu?

A jak s nimi bojovat? Monilióza, pilatka, strupovist - choroby a škůdci jabloní , které znehodnocují úrodu jablek. Jak proti nim zasáhnout. Někdy se jejich výskytu nevyhnete, ani pokud vybíráte odrůdy vhodné pro . Zde je přehled právě nejčastějších houbových chorob jabloní a možnosti jejich ochrany. Jan Kopřiva popíše nemoci a škůdce u jabloní a vysvětlí kdy a jak je dobré se proti nim chránit.


Pokud však k přemnožení některého ze škůdců nebo výskytu choroby přece jen dojde,. Strupovitosti jabloní je dobré čelit především výběrem odrů které jsou.

Vypracovala: Jana Kročáková. Obrazový atlas chorob a škůdců ovocných dřevin a. Dospělci se líhnou před kvetením jabloní. Samičky poté kladou vajíčka.


Larvy se líhnout přibližně za týden. A chvilku na to napadají další plody. Celá řada škůdců a chorob, se kterými se potýkají ovocné stromy, vyžaduje. Obaleč jablečný je jedním z nejvýznamnějších škůdců jabloní.


Choroby ovocných dřevin. Velmi rozdílné a převážně slabší byly v loňském roce výskyty strupovitosti jabloně (Venturia inaequalis). Srdéčková hniloba v pokročilém stadiu na kedlubně. Kaménkovitost plodů na jabloni. Nespecifické choroby a škůdci.


Kteří škůdci ohrožují kvalitu jablek a jak je eliminovat. Zejména v teplejších oblastech pravidelně silně poškozuje květy larva květopase. Výsadba a péče o ovocné stromy.

V následujícím textu uvádíme základní přehled škůdců a nemocí jabloní. Coccoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Malé šupinky či kupky hnědé, šedé nebo i bílé barvy, zejména na spodní straně listů a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky