úterý 16. dubna 2019

Řez visne

Pro celou skupinu peckovin platí, že řez provádíme na jaře, a to na počátku vegetace. Ideální doba je na začátku kvetení, kdy se nejlépe, a to i . Višeň stejně jako broskvoň má schopnost vytvářet předčasný obrost již v prvním roce ve školce. Výchovný řez višní R. Tento řez provádíme, až vysazený strom nasadí první pupeny.


Převislé višně mají obdobná pravidla řezu jako broskvoně.

Později stačí řez udržovací. Pozor na správný řez stromů. Višeň není tak náročná na kvalitní půdu a teplo jako . Višně - úvod - Řez - Odrůdy. Mrazové kotliny a těžké jílovité půdy posuzujeme pro pěstování třešní jako zcela ne- vhodné.


Kdy provést řez u jednotlivých druhů? Mnozí řez stromů odkládají z obavy, zda by jej udělali správně. Letního řezu višní se však opravdu nemusíte bát.

Pro peckoviny, mezi které višně. Proto peckoviny, zvláště višně a broskvoně, snadno vyholují větve. Když se udělá v nevhodnou dobu, rány se budou hůře hojit a může přijít klejotok, což jsou kapky gumovité „smůly“ . Třešně nemají řez moc rády. Vedle broskvoní, visní , slivoní a meru- nëk dokonce i vypëstky tresní, tvorící kompaktní korunu.


Záleží samozřejmě na klimatických podmínkách, ale řez musíte udělat. Omlazující řez višně vyžadují jednou za tři roky, zejména pokud jsou zastíněné a málo . U třešní, višní , meruněk a raných slivoní děláme letní řez co nejdříve po. Konec července nebo srpen jsou optimálním obdobím pro řez třešní, višní , meruněk, broskví, mirabelek, raných slivoní a dalších peckovin, které . Zkracují se při něm mírně letorosty prvního a druhého řádu, tedy terminál, . Peckoviny - třešně, višně , meruňky, slivoně, ryngle, broskvoně. NIKDY NEPROVÁDÍME v ZIMNÍM a KLIDOVÉM . Proto řez odložíme na období od dubna do konce srpna. Pěstování a řez ovocných stromů.


Je nutno odstraňovat . Zároveň se zakracují všechny jednoleté výhony na 2–vegetativní pupeny plus bazální květní pupeny. Krátký řez docílí udržení produkce plodů blízko. U peckovin, kam zahrnujeme třešně, višně , slivoně (švestky, pološvestky, slívy, ringle, blůmy, špendlíky, trnky), meruňky, broskvoně a mandloně, se tento řez.

Koruna višní se doporučuje udržovat pravidelným každoročním prosvětlovacím .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky