středa 17. dubna 2019

Jak tvarovat břízu

Soustavným řezem lze břízu tvarovat téměř jako bonsai. Nechá si toho líbit opravdu hodně, ostatně jako každý jiný lesní listnáč. Bříza bělokorá ( betula pendula ). Břízy se v žádném případě nehodí k tvarování. Jinak můj názor je takový, že každý strom, má svou genetickou výbavu, jak má vypadat. Několikrát jsem se pokoušel pěstovat břízu.


Kvete od dubna do května. Náročnost pěstování: Rostlina není náročná na pěstování. Kdy a jak prořezávat březové stromy langustdesign. To je křehkost kmene ve větru hurikánu. Zralé stromy zakrývají oblast.


V koruně rychle rostoucího stromu jsou často dráty. Prořezávání a tvarování dřevin se není třeba bát, ačkoli se těmto úkonům. Punko, z obyčejné břízy a modřínu neuděláš stříháním převislý.


Ale bříza se dá taky dobře tvarovat , když stále zastřihuješ všechny větve rostoucí nahoru. At Dig This Design, there is an unofficial motto that often comes up: “mother nature always gets it right”. This post is all about natural swimming pools and what . Pěstování bonsají v sobě spojuje přírodu i umění. Bonsaj, miniaturní stromek mající kouzlo starého stromu, se jako klenot vyjímá v zahradě, . Některé stromy koření mělce a široce ( bříza , smrk, katalpa…), pak by mohly narušit. Koruna katalpy se dá dobře tvarovat.


Těmito odlišnostmi se řídíme při tvarování našich bonsají. Jako bonsaje však můžeme vytvarovat i přímo rostoucí druhy jako např. Tuto břízu (Betula pendula) jsem vyzvedl v lese nedaleko.


Vyjímkou jsou stromy s velmi intenzivním mízním tokem, jako jsou břízy , třešně, javory a. Pokud nechcete strom tvarovat jako umělecký objekt, jako je tomu u . Když k zemi seřízneme břízu (Betula), vytvoří za několik let atraktivní. Nůžky s dlouhou čepelí určené pro střih živých plotů a tvarování dřevin . Tato dřevina se velice dobře ohýbá a tvaruje , proto se používá při výrobě židlí a . Může se tvarovat nebo jen omezovat řezem. Po transportu domů byla seříznuta na . Poloměr vnější, Nebezpečí zlomu při ohnutí, nesmí se dodatečně tvarovat ani drážkovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky