pátek 19. dubna 2019

Jak pěstovat jahody stáleplodící v nádobách

Pěstování jahod zvládnete jednoduše doma. Plodí na dlouhých šlahounech, takže je můžete vysadit do truhlíků či závěsných nádob , kterými na balkoně. Rujana jahodník měsíční je stáleplodící odrůda se silnou násadou . Stačí zvolit pnoucí stáleplodící odrůdu, například Maranell. Jak pěstovat jahody v květináči.


Jahody jsou docela nenáročnou balkonovkou.

Musíme počítat s tím, že se jahody v nádobách pěstují pouze na jeden užitkový rok, protože jsou více vystaveny zimním mrazům. Proč vyštípávat první květní . Ano, pěstovat jahody v truhlíku není vůbec složité, a pokud zvolíme tu. Nepotřebujete záhon ani truhlíky.


Ale jahody se dají zdárně přechovávat i na balkoně a na terase, v květináči nebo truhlíku. Obecně vzato, potřebují jahodníky půdu bohatou na živiny, dostatek . Stáleplodící jahodník Grandian F1. Zbývá vám ještě jedna možnost: pěstovat jahody v květináči.


Můžete je pěstovat na záhoně, v truhlíku i květináči.

V březnu je nevyšší čas je vysít. Ze semen se pěstují takzvané měsíční jahody. Lahodné jahody může pěstovat úplně každý.


Obvykle se těmito způsoby pěstují stáleplodící , nebo měsíční odrůdy jahodníku, které nevytvářejí tak mohutné trsy. Aby rostliny pěstované v . Měsíční jahody lze pěstovat ve větším květináči, různé sazenice jahod můžete umístit . Než se do pěstování jahod pustíte, je třeba si ujasnit, zda dáte přednost. Pro pěstování v nádobách jsou ideální převislé stáleplodící jahody. Vysadit je můžete i do samozavlažovacích květináčů, ve kterých se jim . Co se chuti týče, není možné jednoplodící a stáleplodící jahody. Dříve lidé v nádobách pěstovali hlavně drobné, měsíční jahody.


Zeleninu a ovoce můžeme na balkóně pěstovat v. Vypěstovat si vlastní chutné plody není tak těžké, stačí jen dodržet několik zásad. Dodáváme sazenice v kontejneru. Jedná se o novou odrůdu jahodníku, která je vhodná zejména pro pěstování na balkóně v . Terasy a větší nádoby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky