pondělí 15. dubna 2019

Jak pestovat libeček v květináči

Skoro v každé zahradě býval libeček pěstován jako potřebné koření. Libeček můžete pěstovat na zahrádce i doma v květináči. Postačí jedna sazenička, rostlina se rozkošatí.


Ve volné půdě doroste až dvoumetrové . Listy a oddenky lze také zmrazit.

Výhodou je, že pěstovat ho můžete nejen na zahrádce, ale i doma v květináči. Jirule, zkušenosti z pěstování ze semen nemám neboť na trhu stojí libeček v květináči 1- kč. Vyprdla bych se na semínka.


V porovnání s rostlinami ze zahrady sice bude poněkud drobnější, ale listů ke sklizni naroste . Do květináče můžete zasadit hned tři rostlinky libečku vedle sebe. Na balkon je vhodnější zasadit libeček spíše do kyblíku než do truhlíku. Levisticum officinale).

Květináč se semínky zakryjeme fólií, aby substrát zůstal stále vlhký. V obchodech je však libeček příliš drahý, proto je dobré si bylinku vypěstovat. V létě jej můžete pěstovat na zahradě, v zimě také doma v květináči. Libeček je vytrvalá bylina, která není náročná na pěstování.


Potřebuje běžnou zahradní půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Rostliny květináči přesazujte každý rok do nového substrátu. Sklizeň: Čerstvé listy od května do listopadu resp.


Libeček lékařský je velmi oblíbená bylinka, ze které se dají využít semena, listy i. Jak pěstovat libeček v květináči - květináč postavíte na teplé a světlé místo v . Prosím o radu zda se dá pěstovat libeček na balkoně? Ahoj, rozhodla jsem se pěstovat bylinky v bytě- na parapetu, nebo za oknem. Můžu je dát vedle sebe do truhlíku, nebo jsou lepší malé květináče ? Libeček se dá pěstovat na zahrádce i doma v květináči , a protože se rychle rozkošatí, postačí vám jediná sazenička. Můžeme ho pěstovat jako bylinku v květináči za oknem.


Tady nevyroste do závratných výšek. Nečekejte od takto pěstovaného libečku stejně velké listy a plody .

Nevyroste sice tak velký jako v záhonu, ale pro běžnou spotřebu postačí. Na záhonu působí skutečně velkolepě, a protože nebývá ke koupi, stojí za to ho pěstovat. Koupila jsem si v malém květináčku libeček. Zřejmě je utopie zasadit a vypěstovat bylinku koupenou v supermarketu v květináči.


Můžete si je vypěstovat také doma, abyste je měli v kuchyni stále čerstvé při ruce. Mezi nejznámější bylinky, které se dají pěstovat v květináči či truhlíku patří . Nenáročná je petrželka, libeček , které můžeme pěstovat v kuchyních společně s pažitkou. Takže klidně ho dejte do květináče.


Jaké bylinky jde pěstovat doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky