úterý 9. dubna 2019

Jak a kdy strikat jabloně

Nebo když pokud stříkat , tak řekněme jedenkrát za rok, aby se těm jabloním trochu pomohlo, ne aby bylo vůbec nutné stříkat. K práci si vyberte den, kdy teplota dosáhne alespoň nad deset stupňů. Kdy a čím stříkat ovocné stromy? Mám hlavně ovocné stromy: jabloně , hrušky, broskvoně, nektarinky. Dále -angrešt, rybíz . Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do . Nejvíce trpí na choroby s názvem padlí a strupovitost jabloně.


Pokud chceme stříkat i švestku, musíme počkat až na květen, kdy budeme . Z jabloní jsou vůči strupovitosti odolné například Angol Florina,. Postřik je nejúčinnější po celé délce stromu. Je nutné stříkat kmen i větve. Jestliže neošetříte celý strom, pak se může postřik minout účinkem.


Víte, kdy vysévat ředkvičky? Houba přezimuje na napadených listech odkud se za vlhkého a deštivého počasí šíří a napadá jabloně. Téměř okamžitě po rozkvětu jabloní musí ovocné stromy stříkat korunu a kmen. Ke zpracování můžete použít různé nástroje, . Pokud dbáte na ošetření přírodní cestou, lze doporučit na jabloně.


Na jaře ohrožuje jabloně řada listožravých škůdců. Odrůdy jabloní , náchylné na strupovitost, je lepší nepěstovat. Stříká se celá koruna stromu při teplotě asi °C.


Red Jonaprince, Šampion Reno) je třeba stříkat před květem, . Strupovitosti jabloní je dobré čelit především výběrem odrů které jsou. Poznámka: Jabloně rodí (vytváří plodonoše) na krátkém, středním nebo dlouhém. Provádíme po ukončení řezu výchovného, kdy stromy prakticky došly do plné . Polovinu zahrady tvoří sa kde jsou i jabloně. Existuje biologický přípravek na bázi fenyklového oleje, ale stříkat s ním dospělé stromy považuji také za problematické.


Chceme-li si choroby vyjmenovat, jedná se zejména o strupovitost jabloní ,. Jádroviny necháváme v daném stavu do února až března, kdy je ten správný čas. Popis: Převážně na obou stranách listů a na plodech vznikají sazovité šedočerné skvrny. Silně poškozené listy a mladé plody opadávají.


Infekce začíná na jaře, kdy vhodné teploty a vlhkost podporuje šíření askospor. Tento 6–mm velký blanokřídlý hmyz se objevuje na jabloních v období květu. Dospělci navštěvují květy, kde se živí pylem a nektarem a kladou zde vajíčka. Každý rok začíná vegetace jinak, rovněž nadmořská výška ovlivňuje a . Jarní postřik jabloní. Suspenze, emulze a míchání postřiků - Kolikrát stříkat , kdy a co.


Mospilan SP - rajčata, okurky, paprika (mšice), . Dočteš se tam všechno. Tohle je na nesmírně dlouhou debatu co kdy a jak stříkat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky