pondělí 29. dubna 2019

Jak pestovat zeli

Doporučené odrůdy zelí. Pokud budete pěstovat vlastní zelí , odměnou bude nejen skvělá chuť čerstvě utržené hlávky, ale i nejvyšší možný obsah cenných látek. I když zelí patří mezi tradiční českou zeleninu, dorazila k nám ze Středozemí.


Nejenže je zelí velice chutné, ale i velmi zdravé. Hlávkové zelí u nás patří k oblíbeným druhům zeleniny. Zelí můžeme pěstovat jak v teplých oblastech Polabí, Jižní Moravy, ale dobře se mu daří i ve vyšších polohách, například Vysočiny. Snáší dobře i teploty pár . Zelí se dá podle odrůdy sázet i do pozdního léta.


Můžete tedy i nyní sázet na uvolněná místa vhodné zimní odrůdy. Zelí - pěstování — Polopatě, Zelí je pěstováno už po celá staletí. Roman Špidlen doporučí, jak pěstovat melouny,. Kdy přesadit zelí ven? Jak předpěstovat zelí ? Na jare, kdyz jsem prvne v zivote sazel bile a cervene Pourovo zeli , jsem si liboval jak je ta zemina nabusena zivinami, vsude plno zizalek a . A uznejte, že by byla věčná škoda, kdybychom zelí nechali vytlačit ze svého jídelníčku jen proto, že jsme přechodně okouzleni exotickou . Každý si rád pochutná na jejích listech, které přikusuje k pečivu, nebo na salátu z ní.


Jestliže byly před zelím brambory, hnojí se méně . Sem tam je list trochu ohryzaný. Ale jinak se hlávkové zelí drží statečně. Zalévám ho, co snese. Tento pin objevil(a) Sazenicka.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Ještě chvíli, zejména za příjemného počasí, můžeme nechat venku pozdní bílé a červené zelí , ředkvičku, čínské zelí , čekanku a fenykl. Zda mu nebylo divné, že někdo chce pěstovat zelí v inkubátoru a ptá se, jak ho zastřihávat, už ale nevysvětlil. Když Joe zjistil, jaké pozdvižení jeho dotaz . Recept na vaření zelí. Rostliny je třeba okopávat.


Okrasná kapusta či zelí (Brassica oleracea var. sabauda, Brassica oleracea var. capitata) nezapřou. Sklízet můžete i zelí , hrášek, fazolové lusky a tykve. Hnojte s ohledem na plodiny, které chcete v daném místě napříště pěstovat. Zelí jsme zvyklí pěstovat jako zdravou zeleninu a řadu lidí by ani nenapadlo, že existují i jeho okrasné formy.


Ty mají oproti jiným okrasným . Dobrý den, je možné pěstovat z přímého výsevu bez přepichování květák, kedlubny, letní zelí a kapust. Poradna › Kategorie dotazu: HOBBY TRH › Dobrý den, . Náleží k nim zelí a kapusta, dále květák a brokolice, růžičková kapusta, kadeřávek a. Při jeho poškození škůdci proto rostlina prakticky končí, a to jak z hlediska.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky