pondělí 23. července 2018

Kdy strihat svestku

Zjistěte jak, kdy a proč. Na otázku jak stříhat švestku není snadné stručně a výstižně odpovědět. Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům. Slivoň, jak se strom správně . Mám švestku Stanley 4. Loni po střihu vyhnala vlky, teď nevím, jeslti jsem ji stříhala dobře.


Pokud vám nevadí při řezu olistění, tak je lepší švestku ostříhat v druhé polovině června nebo. Měly by se stříhat v období, kdy už mají listy. U stromů, které mají menší přírůstky, se výrazně snižuje plodnost, a proto musíme provést zmlazovací řez koruny, kdy zkracujeme hlavní větve . Pokud máte ovšem malý stromek, klidně se vyplatí nechat. U slivoní můžeme zapěstovat buď korunu přirozenou, kdy na středním výhonu vyrůstají kosterní větve na genetické spirále v odstupech okolo dvaceti centimetrů , . V odstavci jak prorezat svestku pisete:Řez švestek doporučujeme provádět hned zjara po.


Je vhodné je stříhat teď na jaře? U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé výhony asi na polovinu a zároveň vyřežte všechno staré a poškozené dřevo. S úpravou koruny nemusíte čekat . Jednoduchý řez, kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny. Ako správne strihať jablone - Strihanie jabloní - Rez jabloní - Ako.


U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Omezí růst takzvaných vlků, podpoří tvorbu poupat a bohatší. Všeobecně platí, že peckoviny a skořápkoviny řežeme v době, kdy již nehrozí žádné mrazy, nejlépe od května do konce září – tedy v době, kdy se na řezných . Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Odpověď: Sloupovité odrůdy jabloní byly vyšlechtěny tak, aby měly co. Dobrý den, prosím o radu, zda vůbec a jak a kdy prořezávat švestku ? Jak se ostříhat na mikádo.


Další články k tématu kdy ostříhat švestku. Při řezu se snažíme vyhnout vysokým . V létě lze řezat břízy i javory, které na jaře hodně sají mízu, dále pak kaštany a ořešáky, náchylné na klejotok. Z ovocných stromů pak hlavně . Lepší je rouby odebrat v době, kdy ještě „spí“. Například peckoviny jsou už nyní připravené na jaro. Kdyby přišlo dlouhé období teplot nad 10 . Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé plodnosti, kvalita ovoce jde dolů, u mnoha odrůd velice výrazně.


Strom má velmi malé, . Je třeba sklidit a uskladnit plody, ostříhat bylinky, svázat a zavěsit v suchém prostředí. Kdy můžeme kácet stromy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky