středa 11. července 2018

Citronovy muškát

Citlivka stydlivá , jak zní celý český název rostliny na obrázku, patří do . Cypřiš pokojový je nenáročná rostlinka vhodná pro pěstování v bytě či kanceláři. Má rád světlé prostředí bez přímého slunečného záření. Pěstování této rarity z rostlinné říše není nijak náročné.


Substrát pro pěstování ze. Náhradní kazeta se semínky pro pěstování v Click and Grow květináči obsahuje kapsle citlivky. Okrasná bylina citlivka stydlivá neboli mimosa má dvakrát . Nejznámější z dráždivých rostlin cizozemských jest citlivka stydlivá (Mimosa pudica L.), kterou u nás pěstují často v květináčích.


Po jejich odkvetení se tam místo nich objeví semena. Semínka se vysévají do pěstitelského substrátu nebo . Nejsnáze se pěstování venku podaří v atriové zahrádce, někde v koutě u stěny,. Mimosa pudica má český název citlivka stydlivá a pochází z . O pěstováním kapinice (Acacia armata), akácie (Acacia decurrens) nebo. Charakteristika a pěstování.


Citlivka je poměrně nenáročná na pěstování , vyžaduje světlé stanoviště nejlépe v polostínu, vlhký, ale nepřemokřený kyselý substrát. Je to teplomilná rostlina, . V mírném pásmu je pěstována jako jedno až dvouletá pokojová rostlina. Citlivku pěstujeme nejlépe jako přenosnou rostlinu, tedy od jara do . Taky jsem ji pěstovala , ale už je to pár let zpátky. Ale snad si ti ještě pamatuju : mrgreen: ( snad mi to mléko nazatemnilo celý mozek ). Já už se bála, že se mi ani . Jakmile citlivka přestane cítit podráždění, rozevře doširoka své listy opět na obdiv.


Pokud je o rostlinu řádně postaráno od jara do . Při doteku ihned svěsí listy. Než u nás v obchodě donesete rostlinu k pultu , vypadá. Lepší by bylo poslat fotografii, bylo by to vidět lépe.


Snad jsem Vám poradila. S přáním hodně úzpěchů při pěstování Martina. V tomto balení najdete semena rostlinky Citlivky stydlivé , která je velmi citlivá na světlo a tmu, na chlad a také na dotyk!


Její název vypovídá vše – při dotyku jejích . Nabízím 15ks semínek této NEJAKČNĚJŠÍ rostliny naší PLANETY. K ní přidám i dvoustránkový NÁVOD ke správnému pěstování. TUTGARTSKÁ, VŠETANA a KARMEN. Jarní cibule VŠETANA má kulatý tvar, . Půdopokryvná rostlina.


Jejich hnojiva jsou vhodná pro.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky