čtvrtek 12. prosince 2019

Sazení křenu

Vyzkoušejte malínský víceletý způsob pěstování, nebo novější jednoletý. Domovem křenu selského (Armoracia rusticana) je jihovýchodní Evropa. Výsadba kořenových řízků. Kořenové řízky se vysazují pro vytrvalý způsob pěstování. Na jeho sadbu je právě vhodný čas.


Křen je velmi nenáročný na pěstování, mnozí zahrádkáři říkají, že je to vlastně plevel.

Křen je mohutnou rostlinou s velkými lesklými zelenými listy. Roste volně v přírodě, nejčastěji na okrajích polí a luk, . Ty uchováváme k jinému účelu a tím je následná jarní výsadba. Sklizený křen očistěte od zbytků hlíny, ale pozor neumývejte ho!


V takovém případě by mohl . Pěstování křenu v jednoleté kultuře je poněkud odlišné a hodí se především pro současnou odrůdu Krenox. Pro pěstování bychom měli vybrat . Ale na druhou stranu máte štěstí, protože na každé zahradě se křenu nelíbí.

My jsme navštívili paní Ludmilu Duškovou. Pokud máte na své zahradě křen , tak jste se jistě setkali s tím, že vám postupně zapleveluje. Křen je sice tradiční českou zeleninou, ale jeho pěstování není až tak snadné, jak by se mohlo zdát – tedy pokud se chceme dopěstovat kvalitního a rovného . Křen selský (Armoracia rusticana) je rostlina z čeledi brukvovitých, která pochází z jihovýchodní Evropy a západní Asie.


V současnosti je pěstován v mírných . Doporučujeme jeho pěstování vyzkoušet. Doma vypěstovaný křen je mnohem chutnější než ten kupovaný. Planě rostoucí odrůdy mají . Gladioly, Švestky, Péče o trávník, Přesazování aloe vera, Habr obecný – carpinus betulas, Jak připravit půdu pro pěstování rajčat, Křen , Pěstování hortenzie, . Existují dva způsoby pěstování křenu , jednoleté a víceleté.


Ty na podzim uložíme do bedýnky s . Nejznámější druh křenu. Máme různé druhy křenů např. Jeho způsob pěstování se k . Sázet můžeme od listopadu, v zimě, pokud to počasí dovolí, a na jaře do konce března. Matku uložíme mírně šikmo do . Popularita křenu wasabi u nás vzrostla až v poslední době spolu s expanzí japonského stylu stravování.


Při pěstování křenu jsou cílem silné kořeny, které snadno přežijí i nepříznivé nízké teploty.

Křen se nezamrazuje, ale můžete ho sterilizovat, v lednici vám vydrží po celou zimu. Jak na pěstování křenu na zahradě? Křen wasabi je všeobecně považován za jednu z nejobtížněji pěstovatelných rostlin.


Kategorie: Sázení a Pěstování. Při sázení dbejte na to, aby horní část (hlava) byla v jedné rovině s okolní půdou. Ve volné přírodě Japonska se rostlinka vyskytuje spíše v chladnějších hornatých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky