pondělí 9. prosince 2019

Rozmnožování pelargonií

Správné období pro řízkování závisí na zvolené odrůdě pelargonií. Nevýhodou je , že mateční rostliny anglické pelargonie po odřezání řízků již . Jak množit muškáty - ve vodě, nebo v zemi? Množení pelargonií v bytě, ve skleníku a zimní. Pěstujeme ceskykutil.


Tento způsob množení se mi neosvědčil.

Na jiffy nedám dopustit. Osobně upřednostňuji předpěstování muškátů v jiffech. Nepotřebujete k tomu . Nastává čas množení pelargonií. O množení muškátů řízkováním.


Poradíme, kdy řízkovat, jak pečovat o . Receptář prima nápadů. Foto: Jiří Antal, Právo. Pelargonie uložené ve sklepě jsou většinou .

Nejběžnějším způsobem rozmnožování všech druhů pelargonií je řízkování. Převislé i vzpřímené pelargonie a fuchsie, které pěstujeme v truhlíkách na oknech a balkonech, snadno namnožíme tzv. Z řízku muškátu odstraníme poupata, před samotným sázením do rašelinového substrátu s perlitem jej namočíme do stimulátoru.


Muškáty - množení muškátů řízkováním - řízkování. Jak odebírat řízky z fuksií a muškátů. Při výsevu semen se . U tohoto typu vegetativního množení závisí především na kvalitě rostliny, kterou . Pokud jsme rostliny přezimovali na světlém a . Rady odborníků pro nákup, pěstování a množení pelargonií. U nás jsou k vidění pelargonie vzpřímené a převislé.


Všechny druhy zahradních pelargónií se doposud množily převážně vegetativně – řízkováním výhonů. Pelargónie patří k nejoblíbenějším truhlíkovým květinám. Autor: Lenka Chvostová.


Objavte nápady na tému Rastliny. Sukulenty, kaktusy, případně pelargónie však necháváme před sázením na řezu oschnout. V průběhu ledna už také můžeme začít s řízkováním muškátů.


Rostlinky, které chceme . Pro řízkování jsou nejdůležitější kvalitní řízky.

Mateční rostliny proto necháme nejprve zotavit, . Používá se například k množení pelargonií , fuchsií, fíkusů a okrasných keřů . Rozmnožování : výsev (klíčí na světle), řízky, hřížení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky